«Київстар» – найбільш український оператор» – такі відгуки залишають користувачі мобільного додатку Vkraina, створеного національним оператором. Мобільний додаток Vkraina від «Київстар» вже закачали собі більше 4,5 тисячі українців. Додаток Vkraina доступний в магазинах Windows 8 та Windows Phone 8 для всіх власників телефонів і планшетів, що працюють на операційній системі Windows 8. Додаток став доступний у квітні 2014 року і за 2 місяці отримав рейтинг користувачів 4.5, а кількість завантажень склала понад 4,5 тисячі.

«Київстар» завжди в мене асоціювався як патріотичний оператор. Ініціатива якраз на часі, особливо викладаючи стародавні європейські карти, де автентично засвідчена давня назва нашої землі – Русь, Рутенія, Руссія. Згадується й Руське воєводство у складі Речі Посполитої, багато населених пунктів: Руська, Руська Мокра, Рава Руська... Русини, руси – так називали нас європейці […]. Добре зараз повернути історичну правду і наші давні і тісні зв\'язки з Європою», – коментує один з користувачів додаток Vkraina.

«Cвоїми соціально-освітніми проектами “Київстар” протягом років заохочував українців дізнаватися більше про Україну. Зробити це легко і цікаво можна за допомогою сучасних засобів телекомунікацій. Проект Vkraina популяризує той факт, що Україна як цілісне формування існує протягом століть. Саме так – цілісно – Україну сприймали європейці, що ми й бачимо на картах колекції. Основа ідея цього картографічного зібрання – назви України на європейських мапах XVI-XVIII вв», – розповідає про ініціативу національного оператора Дарія Партас, провідний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю «Київстар».

Додаток Vkraina створений на основі мультимедійного проекту vkraina.com. Всього в рамках проекту було оцифровано 45 оригінальних європейських карт XVI-XVIII ст. Вісім з них були додані до цифрової колекції в цьому році.

Наразі «Київстар» працює над розробкою додатку Vkraina для телефонів і планшетів, які працюють на операційних системах Android і iOS, аби розширити можливості доступу до унікального контенту.



Переглядів: 4313
Поширень: 0