ПриватБанк запропонував українським органам влади свій передовий досвід впровадження відкритого ПЗ, що дозволить Україні зекономити до 1,5 млрд грн, необхідних, за оцінкою Держінформнауки, на легалізацію програмного забезпечення в органах влади.

Як повідомила прес-служба ПриватБанку, банк готовий безкоштовно консультувати державні органи, а також допомогти з кваліфікованим переходом на вільне ПЗ. З урахуванням того, що сьогодні загальна необхідність у легалізації програмного забезпечення органів державної влади становить майже 400 тис. екземплярів, використання безкоштовних напрацювань банку дозволить зекономити значні кошти.

«Ми запрошуємо держоргани відкрити для себе чарівний світ безкоштовного ПЗ, – говорить IT-директор ПриватБанку Дмитро Дубілет. – Наші IT-спеціалісти готові безкоштовно проконсультувати щодо питань переведення робочих станцій або сервера на Linux або, наприклад, установити розроблену нами систему документообігу та ведення проектів».

Як говорять спеціалісти банку, робочі місця користувачів можна організувати на базі ОС Linux, а web-сервери Apache Tomcat і NGinx справляються із завданнями не гірше, а часто-густо краще, ніж їхні комерційні аналоги.

На сьогоднішній день корпоративну версію системи Ubuntu Linux установлено на понад 36 500 комп’ютерах співробітників банку, що дозволило ПриватБанку стати найбільшим світовим корпоративним користувачем Linux.



Переглядів: 3363
Поширень: 0