«Першу мобільну допомогу» - додаток від «Київстар», який містить важливі практичні рекомендації з долікарської допомоги за перші два місяці існування завантажили уже 5 тисяч українських користувачів. Додаток розроблений фахівцями компанії та клініки «БОРИС».

У Вінниці 17 червня «Київстар» організував майстер-клас з першої невідкладної допомоги. Окрім наочних роз’яснень від інструктора, фахівці компанії розповіли про деталі додатку «Перша мобільна допомога», що може допомогти врятувати життя та здоров’я не одного українця.

«Київстар» вчив у Вінниці першій невідкладній допомозі

«У процесі запуску будь якого додатку важливим етапом є реакція користувачів. І сьогодні ми вже отримали достатньо відгуків, які ще раз упевнили нас у тому, що такий додаток справді потрібний українцям, - коментує Тетяна Пецько, менеджер програм корпоративної соціальної відповідальності компанії «Київстар». – Люди дякують за програму та високо оцінюють її. Наприклад, на маркеті GooglePlay додаток має 136 найвищих оцінок із 177 голосів».

Користувачам зв’язку від «Київстар» у додатку доступна повна база знань, що надається на курсах першої медичної допомоги. Інформація розподілена по 4 розділам: «База знань», «Аптечка», «Важливо» та «Лікарні». За словами PR-спеціаліста компанії Оксани Павлів, за допомогою останнього розділу можна довідатися про найближчі медичні заклади, тож, за відсутності швидкої допомоги, потерпілого можна якнайшвидше доставити до лікарів самотужки.

«Київстар» вчив у Вінниці першій невідкладній допомозі

Ще один потрібний елемент – кнопка екстреного виклику швидкої допомоги (113). Дані в розділі «База знань» структуровані по 15 категоріям, серед яких: перші кроки в ситуаціях, коли проблема невідома, дії при ранах і кровотечах, отруєннях, опіках, утопленнях, інсультах, інфарктах та інших випадках, що потребують негайної допомоги. Всі матеріали наведені у текстовому вигляді та з відеоінструкціями.

Вінницький інструктор з першої долікарської допомоги товариства Червоного хреста Юрій Марценюк спробував додаток від «Київстар» і дав йому високу оцінку.

«Київстар» вчив у Вінниці першій невідкладній допомозі

- Це досить грамотна і серйозна допомога тим, хто опинився у складній ситуації, коли потрібно негайно надати допомогу потерпілому. На жаль, люди часто розгублюються у таких випадках, через що або взагалі не можуть зарадити потерпілим, або ж невмілими діями ризикують нанести ще більших травм. Загалом, саме через необізнаність стається чимало смертей у випадках, коли насправді людину ще можна було врятувати. Додаток «Перша мобільна допомога» може додати шансів вижити, - каже Юрій Марценюк.

Додаток «Перша мобільна допомога» продовжує соціальну програму «Мобільне здоров’я» від «Київстар», в рамках якої розробляються зручні та корисні мобільні додатки, що дозволяють користувачу піклуватися про здоров’я. У 2013 році українським користувачам вже стали доступні мобільні сервіси «Моя зірочка» для вагітних, «Моя зірочка. Перший рік» для батьків з дітьми до 1 року і «Добре бачу» для профілактики зору. Станом на сьогодні їх завантажили понад 55 тисяч користувачів.

«Київстар» вчив у Вінниці першій невідкладній допомозі

«Перша мобільна допомога» - це четвертий додаток у рамках програми «Мобільне здоров’я». Його можна завантажити безкоштовно в онлайн-магазині мобільних додатків АppClub від «Київстар» (без плати за трафік), а також в AppStore від GooglePlay.



Переглядів: 4991
Поширень: 0