На Вінниччині погіршився рівень розрахунків за блакитне паливо. Наприкінці серпня борги споживачів – фізичних осіб зросли в порівнянні з минулим роком майже на 2 млн. грн.

Лише за один місяць – серпень ПАТ «Вінницягаз» відключило 1,2 тис. боржників з метою недопущення подальшого зростання заборгованості споживачів за спожитий природний газ, що може призвести до зриву опалювального періоду.

Зважаючи на складну соціально-економічну ситуацію в державі, ПАТ «Вінницягаз» рекомендує своїм клієнтам не накопичувати борги напередодні опалювального сезону.

Мешканці Вінницької області боргують понад 16 млн. грн. за спожитий газ

«Якщо родина не має можливості оплатити борг у повному обсязі, наша компанія готова йти на зустріч і розглядатиме можливість реструктуризації боргу», - розповідають у відділі розрахунків з фізичними особами ПАТ «Вінницягаз», - «Також, малозабезпечені сім’ї можуть звернутись із відповідною заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації для отримання компенсації додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у тому числі, на газопостачання, та оформити субсидію».

У разі несплати рахунків ПАТ «Вінницягаз» буде змушене відключати споживачів від газу, оскільки борги за газопостачання не погашаються. Боржники не реагують на попередження. Їх звернення до компанії відбувається вже після того, як газопостачання припинене. Споживачі, які не розраховуються вчасно за газ, повинні усвідомити, що ставлять під загрозу забезпечення області газом в досить непростий для країни опалювальний період.

Відключення відбувається відповідно до Постанови КМУ від 09.12.99 №2246 «Про затвердження Правил надання населенню послуг з газопостачання». Відновлення газопостачання можливе лише за умови 100% погашення боргу.

ДОВІДКА:

ПАТ «Вінницягаз» займається розподілом, транспортуванням та постачанням газу.  

Щорічний обсяг транспортування становить 1 млрд. 71 млн. метрів кубічних.

Система газопостачання Вінниччини - це понад 16 тисяч кілометрів газопроводів та 2,6 тисяч газорегуляторних пунктів.

ПАТ «Вінницягаз» забезпечує блакитним паливом 426 тисяч сімей Вінницької області, що становить 80% домогосподарств регіону.

Нашими клієнтами є 250 промислових підприємств, найбільші з яких - ДП «Укрспирт», Вінницька кондитерська фабрика «Roshen» та Немирівський спиртзавод. 

ПАТ «Вінницягаз» є одним з найбільших роботодавців в області - на підприємстві працює 2,7 тис. працівників



Переглядів: 3811
Поширень: 0