Або науково-дослідна діяльність, або шлях до професійно-технічної освіти... Закон України «Про вищу освіту» не залишає коледжам вибору. «Все, що не робиться, - на краще», – вирішили у Вінницькому технічному коледжі і за останнім словом науки провели в альма-матер «Педагогічні читання». Тему обрали актуальну - «Технології! Застосування інтерактивних методів навчання в навчально-виховному процесі у вищих навчальних закладах». Викладачі обмінялися досвідом, провели майстер-класи.

- Ми не вчимо так, як вчили нас. Як викладачі, йдемо в ногу з часом і пропонуємо нашим студентам нові методи навчання, звертаючи увагу на дослідження, які спонукають їх вчитися активно, - коментує організатор «Педагогічних читань», методист коледжу Юлія Зоріна.

- Відомо, що навчаються діти ефективно, якщо вони слідують своїм інтересам, активно взаємодіють один з одним. Поєднання ігрового та змагального методів дають найкращий ефект. Суть інтерактивного навчання в тому, щоб практично всі студенти були залучені до процесу, висловлювали свої думки з приводу того, що вони знають і думають, - вважає заступник директора з навчальної роботи Діана Довгань.

У процесі підготовки Педагогічних читань організаторі об\'єднали індивідуальні та колективні дослідження. Зокрема, на читаннях застосувались такі форми організації обміну досвідом: представлення доповіді, дискусія, круглий стіл, майстер-клас. Педагоги провели майстер-класи від голів циклових комісій, які розкрили зміст таких інтерактивних методів, як: ділова гра, пошуково-дослідницька робота, дискусія, метод проектів, імітаційне моделювання, мікрофон, мозковий штурм, прес, рольова гра, кейс-метод, ігровий метод и робота в малих групах.

Вінницький техколедж заглиблюється в науку...

Роботу Педагогічних читань провели за шістьма секціями:

природничо-математичних дисциплін та фізики (керівник - Поліщук М.І.); технічних дисциплін (керівник - Цирульник С.М.); секція ІНФОРМАЦІЙНИХ комп\'ютерних дисциплін (керівник - Колесник
А.І.); фінансово-економічних дисциплін (керівник - Крисак А.О.); гуманітарних дисциплін (керівник - Кучинська О.Г.); безпеки життєдіяльності та охорони здоров\'я (керівник - Феліксов Ю.Л.).

Бажання і любов до навчання, критичне мислення в коледжі розвивають, щоб виховувати творчих та соціально-відповідальних особистостей. Адже навіть правила дорожнього руху і візуальне програмування легко засвоюються завдяки інтерактивним методам навчання – доведено педагогами техколеджу!

Вінницький техколедж заглиблюється в науку...

Результат – стабільні перші місця в обласних, Всеукраїнських і міжнародних конкурсах та олімпіадах. Так, наприклад, протягом 2013-2014 н.р. – 10 перемог Всеукраїнського та міжнародного рівня та 10 – обласного рівня. 

Кожен учитель тут – реформатор щоденного власного досвіду, а кожен студент – мотивований до навчання і досягає успіху. 

Свої знання і досвід усі викладачі коледжу виклали на 200 сторінках збірника «Педагогічні читання». Вони впевнені: їх узагальнена праця стане в нагоді і колегам з інших навчальних закладів.


Переглядів: 4376
Поширень: 0