Приємственність поколінь плекають у Вінницькому технічному коледжі: колишні випускники стають роботодавцями для нинішніх студентів. У четвер на проекті «Ярмарка вакансій» випускники коледжу отримали сертифікати із запрошенням на практику від банкірів, бізнесменів, директорів фірм в ІТ-галузі, посадовців у державному секторі, для яких навчальний заклад став хорошим трампліном для старту кар’єри.

- «Ярмарок кар’єри» ми проводимо вже третій рік поспіль. Але цьогоріч цей захід має особливості: заклад святкує піввіковий ювілей і наші випускники досягли певних вершин кар’єри і вирішили самі запропонувати робочі місця для нинішніх випускників. Проблема із працевлаштуванням молоді надзвичайно гостра. Тож наш проект «Ярмарка вакансій», який ми проводимо спільно із обласним центром зайнятості та підприємствами і установами міста, сподіваюсь, сприятиме у пошуку першого робочого місця, принаймні нашим студентам, - упевнений директор Вінницького технічного коледжу Олег Домінський.

Серед випускників техколеджу - керуючий управління обласної дирекції Укрсиббанку, начальник відділу інформації та геоінформаційних технологій Вінницької міської ради, директори фірм, головні бухгалтери, фінансові директори підприємств, два народних депутати України.

-Закінчив заклад вже тридцять років тому. Закінчував радіоприладобудування. Заклад навчив працювати над собою і рухатись вперед, досягати мети. Це гарна база, щоб будувати свій шлях у житті. Досягнувши певних щаблів, хочеться допомогти своїй альма-матер – в Укрсиббаку є підрозділи і молоді люди могли б у нас пройти практику, а згодом, закінчивши вуз, влаштуватись до нас у банк на роботу, - прокоментував свій візит на «Ярмарку кар’єри» керуючий управління обласної дирекції Укрсиббанку Руслан Барабаш.

Допомогти учням набути досвід та отримати необхідні практичні знання зголосилась і головний спеціаліст у Департаменті фінансів Вінницької обласної державної адміністрації Олена Ліпач. Студенти коледжу зможуть пройти практику під її керівництвом.

-Випустилась у 2002 році – це був перший випуск зі спеціальності «Фінанси». Згодом отримала ще дві вищі освіти – за спеціальністю та з держуправління. Переконана, що для роботодавців такі ярмарки – гарна нагода отримати нові кадри із числа талановитої, освіченої молоді, плекати власний резерв. А коледж тримає високу марку з підготовки молодших спеціалістів, - констатує О. Ліпач.

Минулоріч близько 40 студентів, завдяки заходу, отримали сертифікати на проходження практики. Для більшості це перший крок у доросле життя і можливість отримати гарантоване місце роботи, звісно, якщо перейнявши досвід у «акул вінницького бізнесу» вони не започаткують власну справу.

Приміром, майбутній системний адміністратор Олександр Полторак націлений започаткувати свою комп’ютерну фірму. Він вже має досвід роботи і вже спланував свої майбутнє на найближчі роки – по завершенні навчання у коледжі – до вузу за вищою освітою, а потім і до власного бізнесу «рукою подати».

-Коледж дає сучасні знання, але мій напрямок швидко змінюється – буквально із кожною годиною з’являються новації. Тож багато часу потрібно приділяти самоосвіті. Спробував вже працювати за спеціальністю – обслуговував комп’ютерну техніку, - розповів Олександр.

Керівництво коледжу певне, за їх випускниками роботодавці не нарікатимуть. Адже тут не лише дають гарну базу знань, а й прививають любов до навчання та самовдосконалення впродовж усього життя.



Переглядів: 4124
Поширень: 0