Зміни до Законодавства: За що, з 25 травня 2015 року, зможуть штрафувати керівників підприємств.

В зв\'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів україни щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів до 25 травня 2015 року всі підприємства (крім державних і комунальних) зобов\'язані подати державному реєстратору інформацію про свого кінцевого власника. Обов’язок поширюється як на новостворених юридичних осіб так і на тих, які зареєстровані до набуття чинності законом. Новостворені юридичні особи розкриватимуть інформацію під час реєстрації створення юридичної особи юридичні особи а ті, що зареєстровані до набуття чинності вищевказаних змін, розкривають вищевказану інформацію протягом шести місяців з моменту набуття законом чинності, а саме до 25 травня 2015 року. За невиконання цього обов’язку передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 5 100,00 грн. до 8 500,00 грн. Звертаю вашу увагу, що штрафувати будуть не підприємство, а особисто його керівника.

Юридична компанія "Право24" попереджає: з 25 травня 2015 року керівників підприємств зможуть штрафувати на суму від 5100 грн. до 8500 грн.

Довідка:

Кінцевий бенефіціарний власник (контролер) - фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи безпосередньо або через інших осіб, що здійснюється, зокрема, шляхом реалізації права володіння або користування всіма активами чи їх значною часткою, права вирішального впливу на формування складу, результати голосування, а також вчинення правочинів, які надають можливість визначати умови господарської діяльності, давати обов’язкові до виконання вказівки або виконувати функції органу управління, або яка має можливість здійснювати вплив шляхом прямого або опосередкованого (через іншу фізичну чи юридичну особу) володіння однією особою самостійно або спільно з пов’язаними фізичними та/або юридичними особами часткою в юридичній особі у розмірі 25 чи більше відсотків статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі.

При цьому кінцевим бенефіціарним власником (контролером) не може бути особа, яка має формальне право на 25 чи більше відсотків статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі, але є агентом, номінальним утримувачем (номінальним власником) або є тільки посередником щодо такого права;

Працівники Юридичної компанії "Право24" пройшли спеціальне навчання по здійсненню первинного фінансового моніторингу та надають послуги по супроводженню внесення відомостей в ЄДР про кінцевого бенефіціарного власника.


Переглядів: 3456
Поширень: 0