У відповідності до діючого законодавства страхування майна є істотною умовою договору оренди державного або комунального майна.

Одним із стратегічних напрямків роботи муніципальної страхової компанії «МІСТО» (Вінниця) є надання страхового захисту комунальному майну, яке надано в забезпечення кредиту або - передане в оренду.

Завдяки зваженій тарифній політиці компанії вдається надавати найвигідніші умови страхування: об’єкти вартістю до 100 тисяч гривень страхуються за тарифом 0,2%, від 100 тисяч до 1 млн. грн. - за 0,15%, від 1 млн. грн. - за 0,1%. Окрім того, за погодженням з виконавчими органами міськради на об’єкти соціального значення були зменшені переліки ризиків для страхування, що дозволило зменшити тариф до 0,08%.

Взагалі страховою компанією МІСТО застраховано 45% приміщень, які здаються в оренду органами Вінницької міськради.

Страхова компанія також активно бере участь у тендерах на страхування комунального майна.

Так, у 2014 році «МІСТО» стало переможцем тендеру при страхуванні 30 автобусів та 40 тролейбусів. Завдяки наданому низькому тарифу було зекономлено значні кошти місцевого бюджету. Дані транспортні засоби Вінницька міська рада купила в кредит для оновлення транспортного парку.

У 2015 році страхова компанія стала переможцем у тендері м.Бурштина (Івано-Франківська область), де страховим захистом забезпечено 81 багатоквартирну будівлю загальною вартістю 1,2 млрд. гривень.

З початком роботи муніципальної страхової компанії «МІСТО» по орендованим приміщенням у Вінниці почали здійснюватися страхові виплати. За даними директора Департаменту комунальних ресурсів міськради Ігоря Шутака, окрім компанії «МІСТО» жодна з страхових компаній, які страхували орендовані приміщення, не зверталися у виконком міськради як до вигодонабувача для погодження проведення виплат.

Механізм отримання виплат простий та прозорий. На власному досвіді в цьому переконалась Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих мало захищених категорій молоді «Паросток». Після затоплення орендованого приміщення представник організації звернувся до страхової компанії. На підставі складеної калькуляції, розрахунку та поданих документів була проведена страхова виплата у 15 денний термін.

Враховуючи значний парк та високу інтенсивність використання міського транспорту, який застрахований у Вінниці, страхових випадків досить багато. Найбільш популярними є тріщина лобового скла та зовнішні пошкодження кузова. Страхова компанія «МІСТО» оперативно вирішує питання по відшкодуванню збитків. Випадки до 15 тисяч виплачуються без виклику представників ДАІ. З досвіду роботи різними страховими компаніями, коли виплату потрібно чекати місяцями, СК «МІСТО» організовує дійсно швидке врегулювання.

Працівники міського транспорту вже звикли до роботи з страховою компанію та зауважують, що воно того варте. Адже від вимушеного простою з виясненням винної сторони при ДТП або - подальшого тривалого ремонту транспорту страждають в першу чергу пасажири.



Переглядів: 4090
Поширень: 0