Нові привабливі тарифи на голосовий звязок та інтернет дозволили клієнтам Київстар збільшити використання хвилин на 5%, а мобільного інтернету – на 83%.

У другому кварталі 2016 року абоненти Київстар говорили в середньому по 559 хвилин на місяць, що на 5% більше, ніж в аналогічному періоді 2015 року. Відповідно до даних GSMА Intelligence,  в країнах ЄС показник MoU складає 228 хвилин. При цьому витрати європейських абонентів на телеком послуги (ARPU) в середньому 417 грн ($16,2) на місяць. Тоді як в Київстар цей показник у 2-му кварталі 2016 склав 44 грн ($1,6). Тобто, використовуючи удвічі більше голосового трафіку ніж мешканці ЄС, абоненти Київстар витрачають на зв’язок майже в десять разів менше.

Абоненти Київстар використовують удвічі більше голосового трафіку, ніж мешканці країн ЄС

З моменту запуску в Україні мереж 3G споживання мобільного дата-трафіку почало стрімко зростати. Так, у мережі Київстар у 2 кварталі 2016 року споживання дата-трафіку на абонента збільшилось на 83% у порівнянні з аналогічним періодом 2015. У компанії вважають, що ріст споживання стимулюється як розвитком мережі 3G, так і тарифними плани, котрі дають кінцевому споживачу більше можливостей. Нагадаємо, що в 2 кварталі 2016 року Київстар запропонував клієнтам нову тарифну лінійку зі збільшеними обсягами хвилин, мегабайтів інтернету, безлімітним доступом до соцмереж, мессенджерів, можливість слухати музику й дивитися відео онлайн у необмежених обсягах. У той же час, обсяги споживання мобільного дата-трафіку в Україні є поки що нижчими ніж в країнах ЄС. Так,  відповідно до даних GSMA Intelligence, українські абоненти мобільного зв`язку використовують в середньому близько 300 Мб мобільного інтернету на місяць, а мешканці країн ЄС – від 1000 Мб і вище.

Для того, щоб надавати українським абонентам більше можливостей швидкісного мобільного інтернету, Київстар активно розвиває мережу 3G. Сьогодні послуги 3G Київстар доступні для 48% населення України, в понад 2000 міських і сільських населених пунктах. До кінця року компанія планує збільшити територію покриття 3G вдвічі. Отже, інвестування у розвиток нових технологій буде продовжуватись. Так, у першому півріччі 2016 інвестиції лідера телеком ринку України склали 1,176 млрд грн. Кошти, в основному, були спрямовані на будівництво мереж швидкісного мобільного інтернету за технологією 3G в міських та сільських населених пунктах.

Абоненти Київстар використовують удвічі більше голосового трафіку, ніж мешканці країн ЄС

Крім того, за перше півріччя 2016 року Київстар сплатив до державного бюджету податків та зборів на суму 1,933 млрд грн. Відповідно до даних рейтингу, складеному Державною фіскальною службою, Київстар – лідер серед компаній галузі зв’язку за обсягами платежів до бюджету і входить у ТОП-20 найбільших платників податків України.



Переглядів: 4587
Поширень: 0