Велосипед — найкращий транспорт для знайомства з Вінницею. Усе місто облаштовано велодоріжками, що допомагають безпечно та швидко дістатися до будь-якої пам'ятки: Преображенського собору, фортифікаційних споруд Мури або Єзуїтського монастиря.

Велосипед напрокат

Для відвідування визначних пам'яток можна взяти засіб пересування напрокат. Подорожуючи на двох колесах, ви заощадите час, зміцните здоров'я і побачите безліч цікавих місць.

Велосипедна прогулянка Вінницею: подорожуємо містом без заторів

Знайти підхожий транспортний засіб так само просто, як і винайняти квартиру подобово у Вінниці на сайті https://www.dobovo.com/ru/винница-квартиры-посуточно.html. Пункти велопрокату розташовані на Хмельницькому шосе («Олімпія», «Велохаус»), вулиці Миколи Оводова, 12 і вулиці Стахурського, 16.

До кінця 2018 року передбачено створення муніципального велопрокату. У межах програми байкшерінга в місті з'явиться близько 120 велосипедів, що надаватимуться в короткострокову оренду.

Вивчаємо веломаршрути Вінниці

Влада міста планує створити до 2020 року велику мережу велосипедних доріжок загальною довжиною 80 км. На даний момент облаштовано 5 веломаршрутів завдовжки від 1 до 4 км.

Велодоріжки пролягають вздовж проспекту Юності, вулиці Андрія Первозванного, проспекту Космонавтів, Хмельницького шосе і багатьох інших магістралей. Детальну інтерактивну карту веломаршрутів Вінниці можна знайти в додатку «Гугл Карти».

Більшість веломаршрутів Вінниці — це виділені смуги, позначені розміткою та спеціальним дорожнім знаком. Деякі велодоріжки відокремлені від проїжджої частини та тротуару бордюрами і/або газонами.

ПДР для велосипедистів

Велосипедист має дотримуватися правил дорожнього руху нарівні з іншими учасниками руху — пішоходами і автомобілістами. Ураховуйте, що за наявності виділеної смуги/велодоріжки ви можете їхати тільки нею — у даному випадку пересування тротуаром або проїзною частиною буде порушенням.

Велосипедна прогулянка Вінницею: подорожуємо містом без заторів

За відсутності велодоріжки їдьте в напрямку руху вздовж правого краю проїжджої частини. Якщо й такої можливості немає — переміщайтеся узбіччям або тротуаром.

Програма розвитку велосипедної інфраструктури діє у Вінниці з 2011 року, але багато городян і досі не звикли до нововведень. Будьте уважні: нерідко велодоріжки стають місцями для прогулянок пішоходів або паркування автомобілів.

Де припаркувати велосипед у Вінниці

Перед початком велоподорожі дізнайтеся, де розташовані парковки. Обладнані стоянки знадобляться, якщо ви вирішите оглянути визначні пам'ятки, пообідати в кафе або прогулятися пішки.

Велопарковки встановлені поруч із деякими гіпермаркетами, магазинами, кафе і розважальними закладами. Наприклад, стоянки є біля Центрального ринку на проспекті Коцюбинського, біля гіпермаркету «Гріш» на вулиці Келецькій та біля торгово-сервісного центру «Пасаж» на Хмельницькому шосе, 75Б. Місцезнаходження парковок можна знайти на сайті velomesto.com.



Переглядів: 4819
Поширень: 0