Як відомо, українська земля багата на талановитих вчених, винахідників і новаторів. Але реалізувати свої інновації та стартапи на практиці поки що мають можливість одиниці. Як правило, перспективні проекти без відповідної підтримки з боку держави чи потужних комерційних структур на роки «покриваються пилюкою» або їх починають реалізовувати у більш заможних країнах.

Допомогти молодим вітчизняним підприємцям і винахідникам реалізовувати свої задуми в сфері агробізнесу допоможе програма MHP accelerator. Її спільними зусиллями започаткували агрохолдинг МХП («Миронівський хлібопродукт»), Radar Tech і Agrohub. Днями MHP accelerator презентували у Києві. На захід завітали не лише місцеві стартапери, науковці і журналісти, але й представники ЗМІ з інших регіонів. Діяла демонстраційна зона для вже реалізованих на практиці агро-стартапів.

 Стартувала Всеукраїнська програма розвитку стартапів «MHP accelerator»

Голова правління МХП Юрій Косюк наголосив, що його агрохолдинг намагається змінити країну на краще, зробити її багатою та успішною.

МХП готовий надати майданчик і стати локомотивом у впровадженні бізнес-ідей, які виведуть країну на новий рівень. Ми співпрацюємо з Radar Tech і Agrohub, бо розуміємо важливість запровадження інноваційних ідей у бізнесі і складність їх реалізації без підтримки партнерів. Наша компанія відкрита до молодих людей, які хочуть реалізовувати себе, свої проекти, – сказав Юрій Косюк.

Стартувала Всеукраїнська програма розвитку стартапів «MHP accelerator» 

Модератор презентації MHP accelerator, засновник Agrohub і співзасновник Radar Tech Юлія Порошенко нагадала, що в Україні «неоране поле можливостей» для агроінновацій.

В Україні є дві сильні галузі – агробізнес і технологічні розробки, зокрема, IT. Наше завдання – допомогти поєднати їх і вивести на новий рівень, – зазначила Юлія Порошенко.

Стартувала Всеукраїнська програма розвитку стартапів «MHP accelerator» 

Голова правління Radar Tech Максим Бахматов звернув увагу, що корпоративні акселератори – одна з небагатьох можливостей для молодих стартапів заробляти великі гроші в Україні.

Автори стартапів отримають у нас навчання, необхідні навички, маркетингову підтримку і можливість взаємодіяти з найбільшими представниками галузі. Причому безкоштовно. Ця модель показала свою ефективність на прикладі «Телеком-акселератора», який ми проводимо спільно з «Київстар». Завдяки таким програмам «світлі голови» залишаються в Україні. І саме це – наша головна мета в проекті, – сказав Максим Бахматов   

 Стартувала Всеукраїнська програма розвитку стартапів «MHP accelerator»

Директор з персоналу та комунікації МХП Ксенія Прожогіна розповіла, що після підбиття підсумків конкурсу найкращі стартапери отримають у агрохолдинзі не лише майданчик для розвитку, але й грошовий приз.

–      Ми бачимо в підтримці проекту високу мету, адже в першу чергу він спрямований на розвиток: країни, підприємництва, талантів і нашої компанії, співробітників. Компанія сфокусована на створенні умов для зростання в Україні перспективної молоді: у них має бути стимул залишатися в країні і створювати тут грандіозні, масштабні проекти. Разом з тим ми готові сприяти їх глобалізації. Якщо світ дізнається про команди, їхні продукти, рішення, ми будемо цьому дуже раді, – прокоментувала Ксенія Прожогіна.

 Стартувала Всеукраїнська програма розвитку стартапів «MHP accelerator»

Отже, унікальна конкурсна програма, орієнтована на пошук, акселерацію і інтеграцію інноваційних технологій і розробок в сфері агробізнесу MHP accelerator стартувала 14 листопада. Вона триватиме до червня 2018 року. Заявки на участь в програмі можна подавати до 26 лютого 2018 року включно на сайті radartech.com.ua/mhp. Під час відбору пріоритет буде у стартапів в семи напрямках: агробіотехнології; діджиталізація; інновації в автоматизації промислового виробництва та процесів; торгові майданчики; енергоефективність, «зелена» енергетика та управління відходами; інновації в корпоративному управлінні; інновації кінцевої продукції. Організаторам акселератору цікаві й оригінальні ідеї, рішення з інших тем, які можна буде використати у роботі агрохолдингу МХП.

 Стартувала Всеукраїнська програма розвитку стартапів «MHP accelerator»

Із усіх поданих на конкурс заявок журі відбере 10 учасників, які пройдуть 3-місячний курс навчання в експертів агро-, бізнес- і стартап галузей. Найбільш сильні команди з відпрацьованими рішеннями зможуть провести пілотні проекти на базі МХП за підтримки провідних фахівців. А фіналісти програми MHP accelerator отримають можливість комерційного запуску своїх стартапів спільно з агрохолдингом.

 Стартувала Всеукраїнська програма розвитку стартапів «MHP accelerator»

Юрій Косюк зауважив, що стартапи в рамках програми MHP accelerator залишаються власністю їх авторів, хоча й отримають усіляку підтримку. Він розповів, як в агрохолдингу вже впроваджували нові ідеї щодо покращення умов і ефективності праці.

Але нам конче потрібен «свіжий погляд». І ми готові витратити на втілення в життя цікавих інновацій відповідні серйозні кошти, – підсумував Юрій Косюк.


Переглядів: 3047
Поширень: 0