Діти 21 століття вже не уявляють свого життя без мобільних телефонів та Інтернету. З одного боку, Інтернет відкриває неймовірні можливості для саморозвитку, навчання, спілкування тощо. Але з іншого, Інтернет – це і кіберзлочинність, і «дорослий» контент, і віртуальне спілкування, яке дуже часто призводить до заміни реального життя.

Найбільший Інтернет-провайдер України – компанія «Київстар», вже вдруге проводить програму «Безпека дітей в Інтернеті». У рамках програми компанія презентувала нову безкоштовну послугу «Батьківський контроль».

Послуга передбачає, що батьки можуть самі контролювати, які Інтернет-ресурси зможе відвідувати їх дитина при користуванні Інтернетом з мобільного телефону. Програма дійсно актуальна. Найбільший мобільний оператор, абонентська база якого налічує 25 мільйонів, сьогодні надає послугу «Мобільний Інтернет від «Київстар» 9 мільйонам абонентів. Серед них - діти та підлітки.

Послуга «Батьківський контроль» дозволяє вберегти дітей від онлайн-загроз під час відвідування Інтернету з мобільних телефонів. Сервіс відкриває доступ тільки до переліку 44 освітніх та розважальних веб-ресурсів безпечних та корисних сайтів для дітей, який укладався за рекомендаціями експертів Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України. Доступ до усіх інших веб-сторінок, окрім зазначених у списку, є неможливим.

Послугу «Батьківський контроль» вже випробували відомі батьки. Зокрема, Володимир ГОРЯНСЬКИЙ, народний артист України, батько дочки 7 років, зазначає: «Наші діти краще орієнтуються в сучасних технологіях, ніж ми, та з раннього віку використовують мобільний телефон не тільки для спілкування, але і для доступу в Інтернет, піддаючи себе всім загрозам, які приховує Глобальна Мережа. Будь-якому батькові важливо захистити свою дитину від сумнівної інформації в Мережі, тому я радий появі доступного та ефективного вирішення цієї проблеми і з задоволенням встановив своїй доньці київстаровський «Батьківський контроль».

Сервіс «Батьківський контроль» розроблено на новій платформі «Київстар», він не потребує встановлення жодного додаткового програмного забезпечення та підходить для всіх моделей телефонів, що дозволяють онлайн-доступ GPRS і WAP. Це робить послугу унікальним рішенням на українському телеком-ринку та дієвою технологією безпеки в мобільному Інтернеті.

Сервіс «Батьківський контроль» є абсолютно безкоштовним та надається усім абонентам передплаченого зв’язку «Київстар» та djuice. Щоб підключити послугу, слід набрати на мобільному телефоні дитини USSD-запит *100*5*1*ХХХХ#, де ХХХХ — батьківський пароль, та натиснути кнопку виклику. Перевірити активацію послуги можна, використовуючи запит *100*5*3#.


Переглядів: 4740
Поширень: 0