«З моменту проведення аудиту Банк здійснив велику роботу. Ми реструктурували кредити клієнтів на суму понад 2,8 млрд грн, наростили резерви за кредитами до 6 млрд грн, провели додаткову емісію акцій на суму 3,5 млрд грн. Банк не планує звертатися до уряду за субординованим боргом», – сказала тимчасовий адміністратор Надра Банку Валентина Жуковська в інтерв\'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Залучення такого значущого інвестора підтверджує цінність Банку. Команда Надра провела колосальну роботу щодо стабілізації діяльності фінансової установи», – додала тимчасовий адміністратор Банку.

В. Жуковська також повідомила, що виведення тимчасової адміністрації планується раніше 12 серпня: найближчим часом почнеться формування органів управління Банку, зокрема Наглядової ради та Правління Банку.

«По закінченню процесу реєстрації (акцій – ІФ), у першій половині липня, ми плануємо отримати глобальний сертифікат акцій. Після депонування його в депозитарії компанія Centragas Holding AG стане повноправним акціонером Банку. Відповідно, вона зможе брати участь в управлінні фінустановою", – повідомила банкір.

Щодо відносин з акціонерами Банку (Manmade Enterprises Ltd и HSBC Trustee (C.I.) Ltd), В. Жуковська зазначила, що вони мали можливість взяти участь у капіталізації фінустанови.

«Сам факт того, що Банк судиться зі своїм акціонером, в той час як необхідно відновлювати діяльність фінустанови, з моєї точки зору, вже нонсенс. Банк оголосив додаткову емісію, не акцентуючи увагу на старих або нових акціонерах. Ми надали рівні права щодо можливості взяти участь в капіталі всім: і на першому, і на другому етапі розміщення акцій додаткової емісії», – зазначила вона.

Як повідомлялося, 29 квітня банк «Надра» завершив розміщення акцій додаткової емісії на 3,5 млрд грн, в результаті чого його статутний капітал зріс в 9,9 рази, до 3,89 млрд грн.

За підсумками додаткової емісії австрійська компанія Centragas Holding, що належить українським бізнесменам Дмитру Фірташу (90%) та Івану Фурсіну (10%), сконцентрує 89,97% акцій Банку.

Надра Банк заснований в 1993 році. До початку квітня 2011 року найбільшими акціонерами фінустанови залишалися Novartik Trading Limited – 60,9967% і Manmade Enterprises Limited – 30,7406%(обидві – Кіпр).

За даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 квітня 2011 року банк «Надра» посідав 12-е місце (22,449 млрд грн) серед 176 діючих у країні фінустанов.


Переглядів: 5038
Поширень: 0