Здавалося все вже зробили – бізнес відкрили, зробили гарний ремонт, товар завезли, послуги сформували, ціни нормальні, а продавці компетентні. А клієнти чомусь не поспішають, а постійних клієнтів узагалі обмаль

Чого їм ще треба?? Може сайт… Цілих 500 доларів потратили на сторінку в інтернеті, а зрушення мікроскопічні - щось не працює. Якісь дивні ці клієнти ….

Може це криза…Чи політична ситуація…

Ось так приблизно думає пересічний підприємець. Якщо протестувати український бізнес на предмет клієнтоорієнтованості то картина вийде досить невтішна. Частина узагалі не знає про існування такого поняття, інша частина знає але вважає це витребеньками, і лише невелика частка підприємців стала на шлях побудови клієнтоорієнтованого бізнесу

Що ж насправді являє собою це загадкове поняття. За визначеням Ігоря Манна, одного з найвідоміших спеціалістів по даній тематиці:

Клієнтоорієнтованість - це ініціація позитивних емоцій і захоплення у потенційних та наявних клієнтів, що призводить до вибору товарів і послуг конкретної компанії серед безлічі конкурентів, до повторних покупок і здобуття нових клієнтів за рахунок рекомендацій наявних клієнтів.

А ось визначення українського блогера Романа Голубовського:

Клієнтоорієнтованість або орієнтація на клієнта – стратегія ведення бізнесу компанії, у відповідності з якою вона (компанія) робить дії (подекуди зовсім нестандартні та індивідуальні), спрямовані на задоволення потреб клієнта, з метою перетворити його в лояльного клієнта.

Поняття клієнтоорієнтованості справді досить нове для України, проте його важливість та актуальність важко переоцінити.

Клієнтоорієнтований бізнес матиме всі шанси зайняти лідируючі позиції у своїй ніші, йому не будуть страшні ні економічні кризи, ні політичні ексцеси, тому що клієнт завжди прийде туди де йому добре. А Ви хочете зробити всій бізнес клієнтоорієнтованим?

Запошуємо Вас відвідати Бізнес-конференцію «Клієнти на все життя: програми лояльності, клієнтоорієнтованість, стандарти обслуговування», що відбудеться 17 червня 2011 року в конференц-центрі «Панорама» (6-тий поверх «Магіцентра»)

Реєстрація за телефоном: (067) 905-18-05, (0432) 69-90-60

[email protected]

Генадій Поліщук, виконавчий директор
Бізнес-клубу «MoneyFest»
www.moneyfest.biz.ua


Переглядів: 3857
Поширень: 0