«Летючий голландець» і «кольоровий світ» – так називають нові роботи на будинку і паркані місцеві жителі Тяжилова. Насправді це продовження проекту «Інтервенція» Олександра Нікітюка. Вінницькі художники просто неба брали пензлики і фарби в руки і розмальовували стіни біля бібліотеки (по вул..Баженова, 32), бетонний паркан та «вікно» в дворі «МагіЦентру». За 13, 14 серпня встигли зробити три роботи.

Молоді активісти, а це Таня Чубар, Наталя Лісова, Володимир Ноіз та Олексадр Нікітюк назвали човен з крилами «Прорив», чудернацький світ та вікно-оману.

Це сподобалось вінничанам і ті, як поділився Олексадр Нікітюк, навіть просили розписати їх гаражі, які стояли поруч.

- Я не проти, проте на все це потрібна фарба і час, - пояснює Олександр. – Наразі коштами для фарби посприяло управління культури вінницької міської ради. Звичайно, місця, де ми розписували стіни, попередньо узгоджували. Я приніс фотографії будинків і вже після дозволу – зайнялись роботою. Реакція була навіть у польському консульстві, коли майже за 20 хвилин до завершення вийшов сам віце-консул і схвально оцінив намальоване вікно з кішкою.

Така акція називається «Інтервенція» частина ІІ, чи «P.S.мистецьких вихідних». І подібне розпочнеться трохи пізніше у Харкові та Сумах. Минула акція у Вінниці після себе залишила 13 робіт. Найприємніше це те, що жодну із попередніх робіт (вони у місті з’явились більше місяця тому) не зафарбували. (Згадайте скільки днів простояла льодяна Ейфелева вежа – Авт.) Навпаки, біля них фотографуються… і показують гостям міста.

Ця триватиме до 20 вересня і художники планують зробити 10 кольорових робіт.

Цими вихідними вони працюватимуть у Сабарові (кінцева зупинка) та біля школи №17, що біля Макдональдсу.


Переглядів: 8539
Поширень: 0