На І Міжнародному святі народного мистецтва «Українська витинанка», яке пройде з 7 по 12 вересня у Могилів-Подільському, очікують гостей із Росії, Литви, Білорусі. Наразі подали заявки 35 учасників.

В рамках міжнародного свята учасники і усі бажаючі відвідають майстер-класи, творчі майстерні, виставки творчих робіт майстрів та науково-практичну конференцію «Витинанки у мистецькому просторі».

Лише з нашого краю візьмуть участь 13 учасників з восьми районів Вінницької області. Такі як Лариса Шаран, Сергій Агафонов, Дмитро Власійчук та інші. Всі їх імена добре знані у мистецькому просторі народних умільців.

- Адже Вінницька область здавна славилась такими видами народного мистецтва як писанка та витинанка не тільки в Україні, а й за кордоном. Тому, у 2008 році, коли проходило четверте всеукраїнське свято народної витинанки, а воно відзначається один раз на три роки, організатори вирішили зробити його міжнародним. Так замість п’ятого цього року народилось перше, але масштабніше свято, - розповідає завідуюча відділом народної творчості ВОЦНТ Любов Гриченюк. – Мета дійства – відродити традиційний вид народного мистецтва, витинанку, і показати різноманіття і символів, і талановитість майстрів.

Останні привезуть із собою до Могилів-Подільського щонайменше по 10 робіт. Тож виставка, яку планують розмістити біля районного будинку культури на центральній площі міста 11 вересня, буде великою.

Урочисте закриття свята розпочнеться о 18 годині 11 вересня.


Переглядів: 4718
Поширень: 0