Юлія ГушулПротягом 22 вересня – 5 жовтня у РЦСМ «Арт-Шик» триватиме виставка вінницької художниці Юлі Гушул.

Юля Гушул народилася 24 вересня 1980 року в місті Вижниця Чернівецької області в родині художників. З двох років живе у Вінниці. Навчалася в Києво-Могилянській академії на факультеті інформатики, але жодного дня не працювала за спеціальністю: вже на другому курсі почала писати статті в різні періодичні видання. Після закінчення «Могилянки» п’ять років працювала редактором в київському журналі «Афіша».

Ще під час своєї активної журналістської і редакторської діяльності весь свій вільний час Юля присвячувала творчості: малювала картини, шила ганчір’яних ляльок, прикрашала етнічними малюнками шкіряні браслети, тюнінгувала одяг, розписувала пляшки й стакани вітражними фарбами. Останні два роки Юля займається переважно мистецтвом. Як результат – кілька персональних виставок. Вона працює редактором в трьох московських журналах: «Домашний ребёнок», «Midwifery Today» і «Экодом», а також є президентом національного комітету World Art Games. Виховує доньку Єву.

Юліна картина «Викрадення Європи» прикрасила обкладинку книжки української письменниці Галини Ткачук «Я та інші красуні», яка побачила світ в серпні 2011-го в польському видавництві Bramsole.

Виставки, в яких Юля брала участь:

12 лютого – 15 квітня 2011 року – робота «Тюльпановий погляд» брала участь у проекті південно-африканської художниці Кендіс Брайтц в PinchukArtCentre (Київ). Ця картина увійшла до фінальної композиції, тому 28 березня Кендіс Брайтц зняла відео-портрет художниці, що також став частиною проекту , що буде виставлятися в провідних музеях і арт-закладах світу.

31 березня – 17 квітня 2011 року – персональна виставка в Вінниці за підтримки журнала «Афіша міста Вінниця».

22 квітня – 25 травня 2011 року – робота «Сервіз» брала участь у виставці «Чайник» київської галереї предметного дизайну P.ART.COM.

2-15 травня 2011 року – персональна виставка в культурно-мистецькому центрі «Є» в Івано-Франківську.

19 – 31 травня 2011 року – роботи «Викрадення Європи», «Сумна риба-сонце» и «Зародження галактики» брали участь у виставці «Викрадення Європи» (виставковий проект до Дня Європи) Регіонального центру сучасного мистецтва «АРТ-ШИК» у Вінниці.

9 липня 2011 року було відкрито «Виставку в під’їзді» – персональну виставку Юлі Гушул у під’їзді звичайного будинку на Троєщині в Києві, де були представлені репродукції її робіт. Цей проект мав великий розголос у столичних мас-медіа.


Переглядів: 3571
Поширень: 0