Хедлайнером джазового фестивалю, який пройде у місті у найближчі вихідні, стане зірковий квартет Абрахама Бартона (США). Він приїде на особисте запрошення Володимира Гройсмана.

Саме ці музиканти й закриватимуть “Міжнародні дні джазової музики у Вінниці” - 25 вересня.

Абрахам Бартон — колишній репер і виконавець брейк-данса, сьогодні — яскравий джазовий саксофоніст, улюбленець нью-йоркської публіки.

Професійна кар\'єра Абрахама розпочалася одразу ж після закінчення Hartt School Of Music: ветеран джазу, саксофоніст Джекі Маклін, у класі якого Бартон навчався, порекомендував молодого музиканта барабанщику Арту Тейлору (він грав з Джоном Колтртейном). Бартон з\'їздив у декілька турів разом із групою Тейлора The Wailers, а потім зібрав свій власний квартет з яким записав декілька успішних альбомів. Час від часу гастролює Європою, з успіхом виступаючи на джазових фестивалях "Berlin Jazz Days", "Leverkusen Festival", "North Sea Festival", "Moers Festival" та ін.

Абрахам Бартон у минулому захоплювався r\'n\'b, читанням репу і брейк-дансом. Однак саме гра на саксофоні дозволила йому досягти найбільш повного самовираження на сцені — він вирізняється яскравою емоційністю, тонкою манерою фразування і, разом з тим, потужною звуковою атакою.

Абрахама приваблює безліч музичних стилів: бібоп, соул, r\'n\'b, фанк, мейнстрім, традиційна афро-американська музика.

Незважаючи на свою лідируючу роль в колективі, Абрахам тримається на сцені досить скромно. При цьому його соло відрізняються потужним драйвом, напором і сильною енергетикою. Але особливо хочеться відзначити вміння Абрахама виконувати балади – вони звучать тонко, вишукано, проникливо-стримано, з хриплувато субтоновим звуком.

Початок концерту о 20.30. Вартість квитка — 40 грн.

Офіційний сайт фестивалю: jazz.vn.ua.

Довідки за тел.: 690-025.

ДОВІДКА
Склад квартету: Абрахам Бартон (саксофон), Алан Джей Палмер (рояль), Дезрон Дуглас (бас), Ерік МакФерсон (ударні).


Переглядів: 4160
Поширень: 0