Виставка складена з дитячих малюнків на вільну тему, що представила арт – майстерня «Скриня» та тематичного блоку з фотографій, що викривають негативну суть залежності від шкідливих звичок ( алкоголізм, наркоманія, паління тютюну). Організаторами проекту виступили Об`єднання громадських організацій «Відкрите суспільство» та ГО «Лабораторія актуальної творчості» за підтримки Canadian International Development Agency.

Поняття – шкідливі звички і щаслива сім`я не сумісні. Тому важливо визначитись, що нам важливіше – сумнівне задоволення від вживання алкоголю, наркотичних речовин, куріння або затишна родина, щаслива сім`я, радісні діти?

Тому виставка побудована на контрасті явища дитячої радісної творчості та негативній візуалізації впливу шкідливих звичок на людину. Проект намагається поставити глядача перед вибором – чи вартують сумнівні задоволення втраті родинного щастя та радості батьківства.

На виставкових стендах, окрім фотографій та малюнків, розміщено паперові кишеньки з листівками, виготовленими партнером проекту рекламною агенцією «Liga.ua». Зроблені у вигляді соціальної реклами, вони підсилюють ефективність актуалізації проблеми.

Ще одним важливим елементом експозиції стала інсталяція молодих художниць Наталі Лісової та Анастасії Бичкової «Розділення». Об`єкт складений у вигляді міста поділеного на дві частини – одна яскрава, барвиста, квітуча, інша - чорна, покрита павутинням, брудна, став кордоном між двома блоками виставки, та визначала де саме є плюс, а де мінус.

Відвідувачі виставки активно реагували. Спонтанні, стихійно виникаючі дискусії біля виставкових стендів між окремими громадянами та цілими групами, показує не байдужість людей до актуалізованої проектом проблеми.

Цікавою родзинкою стала ініціація виховного процесу для наймолодших відвідувачів. Батьки, що приходили з своїми дітьми, повчали малюків на прикладах експонатів виставки, розповідали, що таке – добре, а що таке – погано.


Переглядів: 5252
Поширень: 0