ХІІ Всеукраїнський фестиваль “Червона рута — 2011” проходив чотири дні, з 17 по 19 листопада.

Вінницький етно-фольк гурт "Мокоша" виступав 18 листопада з трьома подільськими композиціями, які зібрав і записав у різних районах області: Крижопільському, Калинівському, Теплицькому.

Ми трохи збентежили журі, бо не є носіями фольклору, а лише відтворюємо спів, - говорить керівник ансамблю “Мокоша” Юлія Васюк. - І кожна із солісток має власну, індивідуальну манеру виконання співу. А судді керуються більше фольклорною теорією. Як для першої участі у фестивалі гурту і такого результату, думаю, виступили досить непогано.

Усі сім учасниць колективу - студентки 2-3 курсів Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича. До поїздки на фестиваль дівчата збирали, переписували автентичні пісні з рідних районів Вінницької області.

Цьогоріч на “Червоній руті — 2011” жанр, у якому “Мокошу” відзначили, – український автентичний фольклор — ввели уперше. Усього у ньому взяли участь найбільша кількість учасників – понад 566 осіб. А загальне число конкурсантів фестивалю рекордне - 850 молодих виконавців (солісти і гурти) з усіх без винятку областей України, включно з АР Крим. До цього всі вони стали переможцями регіональних відбіркових конкурсів, що пройшли по країні протягом 2010 року.

Як і зазвичай, участь виконавців у фінальних конкурсах не потребувала жодних вступних внесків. Фестивальні конкурси “Червоної рути” відбулись відразу у шести найпопулярніших музичних жанрах: поп-музики, сучасної танцювальної музики, рок-музики, акустичної музики, іншої музики.

Довідка:

Етно-фольк гурт "Мокоша" створений у 2007 році на базі вокального відділу Вінницького училища культури і мистецтв ім. М.Д.Леонтовича як навчально-концертний колектив. Ансамбль складається з восьми дівчат І-ІV курсів, кожна з яких має свою природню унікальність тембру голосу, є найкращою виконавицею народних пісень у своєму районі, є лауреатом одного і більше всеукраїнських та міжнародних конкурсів.


Переглядів: 9432
Поширень: 0