На площу Василя Стуса прийшли близько п’яти тисяч вінничан. Переможцям у різних номінаціях вручали шість нагород – «літаючих слонів».

Лише один із них залишився в Україні, іще один здобули німці, і аж чотири –Росія. Учасниками кінофестивалю стали 9 країн: Німеччина, Ізраїль, Білорусія, Молдова, Казахстан, Узбекістан, Росія, Литва і, звичайно, Україна. З 200 робіт було відібрано лише 35 найкращих. Журі було вимогливим, адже до його складу увійшли відомі українці: актор Георгій Делієв (комік-гурт “Маски”), телеведучий Борис Бурда, режисер і капітан збірної команди КВН України Василь Крайняй, заслужений артист України Олександр Немченко, президент української ліги “Що? Де? Коли?” Анатолій Коган, актор і сценарист каналу «1+1» Григорій Сиротюк. Усіх вінничан, котрі прийшли подивитись на це дійство, перед врученням нагород розігрівали вінницькі співаки та танцюристи.

У номінації «Авторський відеролик» переміг мультфільм «Белка и Стрелка», створений у Москві. «Кращою відеоозвучкою» була визнана робота «Дрель», яку зробили у Німеччини. Серед музичних відеокліпів переміг російський, створений КВНщиками з «Волги-Волги». За найсмішнішу рекламу «літаючого слона» отримала команда КВН ДГТУ з Ростова-на-Дону. У номінації «Відеокліп-попуррі» перемогли кияни (команда КВН «Політех»). Останньою номінацією була «Смішне, але інше». У ній приз отримав кліп колективу «Чоловіча збірна» з Краснодара. Почесним гостем II міжнародного «ВІННИЦІанського кінофестивалю» став відомий телеведучий та журналіст Анатолій Борсюк.


Переглядів: 3090
Поширень: 0