Концерт відбудеться у рамках мистецького проекту «Хорові асамблеї Леонтовича» та з нагоди відзначення Міжнародного дня музики. Цей колектив був створений у 1991 році за ініціативи заслуженого діяча мистецтв РФ Людмили Ліцевої, яка до сьогодні є його художнім керівником і головним диригентом. Хормейстери – Олена Мельнікова та Надія Горохова.

Хор є лауреатом та володарем Гран-прі міжнародних конкурсів хорової музики (м. Медзізрой, Польща, 1993; м. Ялта, Україна,2005; м. Санкт-Петербург, Росія,2006), учасником 40 міжнародних фестивалів світу. Саратівський губернський театр хорової музики визнаний одним із кращих хорових колективів Росії і цілий ряд сучасних композиторів створює твори саме для нього (М. Аркадьєв, В. Калістратов, А. Ларін, В. Рябов, Ю. Фалік). З хором співпрацюють різні оркестри Росії та світу.

В репертуарі колективу біля 1000 творів різних епох, стилів, жанрів: від Дж. Палестрини і Й. С. Баха до А. Шнітке і К. Пендерецького. Перевага надається російській музиці – від концертів Д. Бортнянського до хорових опусів Г. Свірідова, Р. Щедріна, Е. Дєнісова, О. Фаліка. Творче кредо Театру хорової музики – відкриття невідомих імен, озвучення маловідомої музики. Протягом кожного концертного сезону готується до 15 програм.

Запрошуємо всіх шанувальників класичної музики 1 жовтня до зали Вінницької обласної філармонії о 18.30.

Довідки за телефонами 691350 та 595247.


Переглядів: 3560
Поширень: 0