У Музеї гончарного мистецтва ім..О. Луцишина, що на Старому місті, завершилась виставка пластичних робіт дітей. Вона тривала з 29 грудня по 15 січня. На ній 20 дітей віком від восьми до 17 років показали більше 50 скульптурних композицій і панно. Автори скульптурних робіт – учні другого – шостого класів художнього відділу Дитячої музичної школи №2.

У Вінниці народились Рожевокрил і ЛупастикУ Вінниці народились Рожевокрил і Лупастик

- Свою думку про роботи сказали навіть зарубіжні гості, - говорить педагог і викладач скульптури художнього відділу Дитячої музичної школи №2 Оксана Верхова-Єднак. - Їм дуже сподобались скульптури. Особливо дитячі з такими цікавими іменами як Лупастик і Рожевокрил. Таких казкових героїв здатні вигадати і зробити лише діти. А коли цим результатом задоволені й інші діти і просто глядачі, то у авторів відкривається нове дихання. Виставка – це своєрідний стимул працювати далі.

За словами Оксани Верхової-Єднак, щоб створити таку цікаву істоту проходить певний час, адже дитина спочатку опановує прості пластичні форми і вчиться відчувати пальцями матеріал. Далі – справа фантазії.

Наразі музична школа №2 має гарні досягнення у галузі образотворчого мистецтва. Її вихованці – переможці й лауреати обласних дитячих конкурсів.


Переглядів: 5321
Поширень: 0