Український культклуб шанувальників Кіплінга вирішив заявити про себе першим Кіплінг–фестом, який 20 січня відбудеться у Вінниці. Головним організатором та спонсором виступає видавництво «Навчальна книга — Богдан».

В епоху Радянського Союзу Кіплінга вважали напівзабороненим автором. Саме тому широкий загал знайомий тільки з дитячою літературною спадщиною Редьярда Кіплінга. Цьому послугувався великою мірою популярний радянський мультфільм «Мауглі». А ще читані-перечитані в дитинстві історії про Кішку, що гуляла, як сама знала, допитливе слоненя чи Рікі-Тікі-Таві.

Англійський поет та письменник народився у Бомбеї і уславився оповіданнями про життя британської Індії, геніальними віршами та вигадливими дитячими Казками. Першим з англійців отримав Нобелівську премію з літератури.

Сьогодні інтерес до англійського письменника знову оживає. Видаються його книги, побачила світ перша збірка віршів Кіплінґа українською мовою, робляться нові та перевидаються старі переклади казок.

Один з організаторів фестивалю, упорядник першої сучасної української збірки віршів Кіплінга Володимир Чернишенко каже, що у Вінницю з’їдуться всі поети та інтелектуали країни, які перекладають цього автора, а також барди, які «його співають». Насамперед це гурт «Тінь сонця», журналіст і бард Кирило Булкін, вінницький бард Юля Броварна

Программа КіплінґФесту 20 січня.

15.00 Книгарня "Є", вул. Соборна, 89. Зустріч із перекладачами та виконавцями творів Р.Кіплінґа

17.00 Вінницький академічний обласний театр ляльок «Золотий ключик», вул. Л. Толстого, 6. Музичний концерт за мотивами творів Кіплінґа

Під час концерту - нагородження переможців дитячих конкурсів на краще оповідання про дику природу та кращий малюнок за творами Кіплінґа, виставка-продаж книг Р.Кіплінґа українською мовою.

Вхідний квиток на концерт - 10 грн. Для дітей до 14 років вхід безкоштовний.

 


Переглядів: 4048
Поширень: 0