У Вінницькому обласному центрі народної творчості до новорічно-різдвяних свят відкрилась виставка народного мистецтва “Різдвяне диво”. На ній близько 50 робіт представили народні майстри з Вінниці і Вінницької області. Більша частина експонатів це народне малярство, живопис, керамічні вироби, витинанки, художнє випилювання, макраме.

Різдвяне диво

- У роботах майстри переважно використали прадідівські обряди і звичаї, які супроводжують зимові свята, - говорить заввідділом народною творчістю ВОЦНТ Любов Гричанюк. - Серед відомих народних подільських майстрів є і нововиявлені Ольга Вихристюк з Бершадського району, Ярослав Чижевський з Теплика і Лілія Гудзь з Ямпільського району.

„Різдвяне диво” у центрі міста відкрите до 19 січня

У Світлиці центру народної творчості — малярські полотна таких народних умільців як Іван Горобчук, Іван Грищук, Василь Слободянюк, Михайло Чорний, Василь Шпак, Олександр Свіргун, Тетяна Філь, Олександр Шульгань, Віктор Наконечний, Тетяна Дєдова, Віктор і Євдокія Крижанівські, Іван Одноочка.

Керамічні вироби виготовили Сергій Погонець, Людмила Філінська і Михайло Діденко, вишивку — Галина Данилюк, Євдокія Чугунова, витинанки — Оксана Городинська, Тетяна Мороховець, Ліна Концевич, Аліна Герасимчук, художнє випилювання — Олександр Крутих, вироби з соломки — Володимир Карпуша, Ірина Савчук, макраме — Тетяна Гец.

Окрім того, до “Різдвяного дива” долучились вихованці дитячих студій образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва.

Триватиме виставка до 19 січня. Вхід вільний.
Адреса ВОЦНТ: вул. Арх. Артинова, 33.


Переглядів: 6974
Поширень: 0