У п’ятницю 13 січня відкрилась XIV Міжрегіональна спеціалізована виставка творів мистецтва “Атргалера-2012”. На ній у Екстроцентрі Вінницької торгово-промислової палати представлено понад 200 творчих робіт більш як 80-ти митців Вінниці і Вінницької області. Техніки робіт досить різноманітні. Це і живописні полотна, гобелени, батик, авторські ляльки, мотанки, гіпсові іграшки, писанки, роботи з природніх матеріалів, картини з декоративним розписом і авторські - з поєднанням механічних деталей і природніх, таких як риб\'ячі кістки.

Окрім художників, які входять до Вінницької обласної організації Національної Спілки художників України, участь беруть і юні вінничани з художніх студій і шкіл мистецтв.

За словами заступника начальника Екстроцентру вінницької ТПП Бориса Палатніка, цього року організатори отримали рекордну кількість заявок на участь від дитячих художній студій Вінниччини.

З-поміж дитячих студій і шкіл найбільше дитячих робіт показали вихованці Вінницької дитячо-молодіжної організації "Центр "Барви України" та Арт-майстерні "Скриня". Найменшим художникам, які малюють олією, 5 років.

- Мені дуже сподобались дитячі роботи, - говорить волонтер і учитель англійської мови у Немирові “Корпусу миру” Адам. - Вони яскраві, кольорові. У Немирові я починав малювати, тому знаю, як це важко. Найбільше сподобались текстильні соняхи.

Окрім метрів-художників показали власні творіння і новачки. Дочка двох художників 15-річна Ольга Муравко техніку валяння спробувала лише улітку.

- Сухе валяння я спробувала улітку, а мокре - зовсім недавно, - розповідає дівчина. - Одразу вирішила, що це будуть коти. Вони такі ж пухнасті, як і вовна. Коли робила, то більше насолоджувалась процесом. Це своєрідне пухнасте щастя.

"Агргалера" проходить двічі на рік. Зазвичай узимку і улітку.

Зимова “Артгалера-2012” працює щоденно з 10 до 18 години за адресою: вул. Соборна, 68. Триватиме до 22 січня. Вхід — вільний.


Переглядів: 8549
Поширень: 0