«Нехай Вінниця процвітає, усі купаються у Порошенківському фонтані, а міліція нікого не забирає», - побажав фронтмен гурту «С.К.А.Й.» Олег Собчук усім присутнім на концерті в одному з вінницьких пабів, де гурт представив акустичний концерт у рамках свого всеукраїнського туру.

Під час концерту разом зі «С.К.А.Й» заспівав Олексій Іжик - вокаліст вже не існуючого вінницького гурту «Millenium». Глядачі ж на біс випросили композицію «37 пісень». Після чого Олег Собчук зізнався, що не грав її уже років з шість і навіть уперше закурив на сцені.

«С.К.А.Й.» приїздили до Вінниці і на святкування Дня міста у 2011 році, і дуже шкодували, що не вдалось тоді побачити фонтан. Не побачили вони його й цього разу, тож музиканти жартували, що фонтан має бути шоколадним, стільки вони про нього вже наслухались.

- Олег, одна із ваших мрій – під час зйомок одягнути скафандр космонавта, - вже збулась. А зараз про що мрієте?

- І досі одягаю деколи скафандр. Але якщо людина чогось досягла, то вона не може зупинятись, постійно про щось мріє. Тому що буде регрес.

- Що змінилось за вже більш як 10 років життя гурту?

- Ми 10 років тому ще працювали на стороні. Олег був торговим представником, а я сторожем. Олександр Грищук (гітарист. — Авт.) - був котельний принц, а я жуйковий король. Тепер займаємось тільки музикою. А такого, що раніше я каву робив, а зараз мені приносять – немає. Ми просто стали старшими і сприймаємо світ по-іншому. Хоча, - не факт.

Раніше, коли їздили на гастролі, то виділяли трохи часу на звичайні прогулянки, подивитися місто. А зараз маршрут: готель – сцена – ресторан – готель. Проте немає на що скаржитись – ми займаємось тим, що нам подобається. Ми від цього ловимо кайф.

- За хлібом до магазину ходите, як звичайні люди?

- Звичайно. Хоча в Києві його вже мейлами передають(сміється. — Авт.) Він приходить, я його роздруковую. Розумієте, якщо настільки ставати зірковими, то можуть м’язи атрофуватись.

- Як підбирали програму для Вінниці?

- У-у-у. Ця програма підбиралася роками. Я прокидався уночі і думав: якою ж після шостої буде сьома пісня? (сміється – Авт.) З практики знаємо, яку підбірку і для якої аудиторії робити.

- Як ваш дружина реагує на гастролі і купу гарних фанок?

- Адекватно. Якщо вона пішла на роботу, мені теж ревнувати, що робить каву своєму начальнику? Смисл?

- Пригадайте найцікавіший варіант тлумачення назви гурту «С.К.А.Й.» фанами?

- Спортивний клуб арабських йогуртів.

- Охарактеризуйте себе трьома словами?

- Нехай Бог милує.

- Навесні, кажуть, ви заспіваєте англомовні пісні?

- Так. Ми готуємо англомовну концертну программу, бо хочемо виходити за межі України.

Фото Дмитра САВЧУКА

Повністю інтерв\'ю читайте в газеті «Місто».


Переглядів: 7171
Поширень: 0