У Вінниці – виставка сучасного гончарства31 січня в приміщенні музею гончарного мистецтва ім. О.Г. Луцишина відкрилась звітна виставка робіт учасників ІV регіонального пленеру гончарів «У світі сучасного гончарства», що проходив з 19 по 23 вересня 2011 року.

За доброю традицією, ось уже четвертий рік поспіль, проводиться цей важливий мистецький проект за ініціативи директора Вінницького обласного художнього музею, заслуженого діяча мистецтв України І.В. Безбаха і за підтримки голови Лівобережної міської адміністрації – В.В. Мрищука.

На виставці буде представлено близько сотні керамічних виробів декоративно-вжиткового мистецтва відомих майстрів Вінниччини: Людмили Філінської, Вікторії Ніколаєвої, Оксани Верхової-Єднак, Романа Чмерука; з інших областей України: Олександра і Тетяни Станчуляків (Одеська обл.), Світлани Паршиної та Гавриїла Кухілави (м. Донецьк), Юлії Єгорової (м. Ужгород) та ін.

Для довідки
Музей гончарного мистецтва ім. О.Г. Луцишина, що був створений в садибі, де проживав і творив видатний подільський мистець, гончар, заслужений майстер народної творчості, член Спілки народних майстрів України Олексій Григорович Луцишин (1922–2001 відкрито 24 липня 2005 року під час проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції за участю директорів художніх музеїв та картинних галерей України.
Музей включений до програми Центру музейної педагогіки, що діє при художньому музеї протягом всього року: мистецький лекторій, знайомить з декоративно-вжитковим мистецтвом, життям і творчістю знаних майстрів; регулярно проводяться мистецькі заходи, виставки, свята, зустрічі з майстрами тощо.
Сьогодні двері музею відчинені для кожного, хто бажає відчути життєдайну силу гончарного мистецтва, спробувати себе в опануванні роботи з глиною. Музей завжди відкритий для свіжих ідей та проектів, що є запорукою плідної та цікавої співпраці.

Адреса музею:
м. Вінниця
(Староміський район)
вул. Кожедуба, 11



Переглядів: 7285
Поширень: 0