У Вінниці відбудеться вечір пам\'яті польської поетеси, лауреатки Нобелівської премії 1996 року Віслави Шимборської, на який запрошують Генеральне Консульство Республіки Польща у Вінниці та Книгарня «Є».

Творчість Віслави Шимборської, яка померла 1 лютого, на 89-му році життя, знана у світі не тільки через статус нобелянтки, але й завдяки її неповторному художньому та філософському звучанню.

Протягом вечора у Книгарні «Є» Ви зможете послухати вірші Віслави Шимборської у виконанні поетів Дмитра Штофеля, Василя Пастушини та Катерини Калитко, а також волонтерки програми «Молодь в дії», театрознавця Марти Кацьвін. Про постать Віслави Шимборської розповість Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек та віце-консул Даміан Чарчинський.

Довідка. Віслава Шимборська (1923-2012) – польська поетка, есеїстка, літературний критик і перекладачка; співзасновниця Товариства польських письменників (1989), член Польської академії знань (1995), лауреатка Нобелівської премії з літератури (1996), відзначена Орденом Білого Орла (2011). Українською мовою вірші В.Шимборської перекладали Дмитро Павличко, Григорій Кочур, Ярина Сенчишин, Наталя Сидяченко, Леонід Череватенко, Анатолій Глущак та інші.

Вечір пам\'яті відбудеться у книгарні "Є" (м. Вінниця, вул. Соборна, 89). Початок: 18-00

Вхід вільний.

 



Переглядів: 3992
Поширень: 0