12 березня 2012 року о 18:00 в приміщенні концертної зали обласної філармонії відбулась благодійна літературно-мистецька акція з нагоди святкування 198-ї річниці від дня народження великого сина великого народу Тараса Григоровича Шевченка за участю переможців загальноміського конкурсу читців, творчих колективів шкіл естетичного виховання, міського Палацу мистецтв, Палацу дітей та юнацтва, Вінницького училища культури і мистецтв ім.М.Леонтовича, Академічного міського камерного хору «Вінниця». На 2-му поверсі було розташувано освітньо-мистецьку виставку літературної спадщини Т.Г.Шевченка і творчих робіт образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва Вінниччини за участю: Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.Тімірязєва, міської централізованої бібліотечної системи, дитячої художньої школи, обласного краєзнавчого і обласного художнього музеїв та майстрів народного декоративно-прикладного мистецтва.

Даруючи своє мистецтво, вінницькі митці підтримали громадську ініціативу – спорудження у місті пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку та створення національного осередку, де мешканці та гості нашого міста матимуть можливість не тільки вшановувати пам\'ять Кобзаря, а й пропагувати культурну спадщину великої незалежної держави Україна.

Присутні на творчому культурно-мистецькому заході не залишились байдужими. У залі дійсно панувала атмосфера патріотизму, очі вдячних глядачів світилися від почуття гордості за наше майбутнє - нащадки Шевченка виконували твори не тільки на слова великого Кобзаря, а й пісні українських авторів. Адже українська пісня — це геніальна поетична біографія українського народу. Юні танцюристи та інструменталісти також виконували твори української тематики, в яких оспівується світле почуття любові до матері, рідної землі, Батьківщини.

Дана мистецька акція свідчить про те, що дух Шевченка, його думи, заповіти не вмруть, не загинуть. Вони житимуть вічно!


Переглядів: 4373
Поширень: 0