На другому поверсі ТРК “МагіЦентр” розмістився Експериментальний центр сучасного мистецтва. Офіційне відкриття його співпало з презентацією у лютому Міжнародного зимового фестивалю лендарту “Міфогенез — 2012”. Наразі відвідувачі можуть побачити тут виставку “Гламур”, яка триватиме до 25 березня. Її привезла директор Сумської муніципальної галереї (СмуГа. — Авт.) Тамара Курбакова. Участь у арт-проекті беруть художники з Сум, Одеси, Харкова, Вінниці, Києва, Ялти.

- Нам для експериментального центру віддали у користування приміщення без ремонту, - говорить куратор Лабораторії актуальної творчості і керівник Експериментального центру сучасного мистецтва Олександр Никитюк. - Тому прошу не лякатись, тих, хто вперше потрапить на виставку. Проект “Гламур” створений для того, щоб дослідити феномен впливу гламуру на людину і соціум. Виставка - це своєрідний погляд художників на проблему, карикатурна сутність впливу гламуру.

За свою творчу кар’єру Олександр чув багато різної критики, але, як сам поділився, відвідувачі “Гламуру” залишають кардинально протилежні відгуки. “Гламур” побував у Сумах, Одесі, а після Вінниці поїде до Києва.

Вхід на виставку зі сторони вулиці Соборної - приміщення розміщується на другому поверсі праворуч ескалатора. Керівник центру Олександр Никитюк запевняє, що ЕЦМС - мобільний і може змінити місце перебування в залежності від того, які “потреби” наступної виставки і яке приміщення у торговому комплексі буде вільне.

Експозиція працює з 10 до 19 години. Вхід - вільний.


Переглядів: 3878
Поширень: 0