З травня у місті розпочне діяти пілотний проект «Муніципальний освітній абонемент». Він передбачає одноразову оплату квитка на декілька різноманітних культурно-освітніх заходів, під час яких вінницькі школярі матимуть змогу відвідувати цікаві пізнавальні вистави, концертні програми провідних муніципальних колективів та взяти участь у музично-дидактичних іграх тощо. З 14 по 19 травня в рамках дії абонементу у приміщенні КЗ «Райдуга» для школярів буде представлено пізнавальну оперету та концерт-лекцію.

Муніципальний освітній абонемент започаткований Вінницьким комунальним підприємством «Центр концертних та фестивальних програм» спільно із департаментом культури Вінницької міської ради. У цей абонемент входитиме дві навчальних вистави для школярів різних вікових груп. Так, наприклад, для учнів початкових класів вихованці шкіл естетичного виховання підготували цікаву оперету «Казковий переполох». «Ця оперета про братика і сестричку, які сперечаються чи потрібно читати книги, - говорить заступник директора КП «Центр концертних та фестивальних програм» Анна Пантя. – А герої багатьох книг та казок, почувши, що про них діти вже не хочуть читати і навіть прагнуть викинути, «оживуть» та пояснюватимуть школярам, чому потрібно читати книги та більше часу приділяти навчанню, аніж гаяти час в Інтернеті або ж проглядаючи мультики. Тобто такі вистави будуть для дітей не лише цікавими, а й пізнавальними».

На учнів більш старшого віку (з 5 по 11 клас) чекатиме концерт-лекція від муніципального оркестру «ВінБенд». Школярі зможуть не лише послухати джаз у виконанні своїх однолітків та старших солістів, а й дізнатись, як звучать окремі інструменти та чому саме той чи інший інструмент використовується у джазовій музиці.

Ініціатори запровадження у Вінниці муніципального освітнього абонементу сподіваються, що такі концерти-лекції зможуть не лише допомогти дітям розширити свої знання, а й певною мірою стимулюватимуть школярів до занять музикою, співами та акторською майстерністю. «У нас є дуже велика кількість бажаючих відвідувати такі освітні заходи, тому наразі ми погоджуємо графік відвідування школярів вистав та лекцій із заступниками директорів з виховної роботи загальноосвітніх закладів, - розповідає Анна Пантя. – Наступного року ми плануємо збільшити кількість вистав, а також додати до програми муніципального освітнього абонементу пізнавальні екскурсії до музеїв, перегляд освітніх фільмів тощо».

З наступного року школярі зможуть відвідати декілька освітніх заходів, придбавши один абонемент за доступною ціною. Поки що, враховуючи те, що такий абонемент лише впроваджується, а також те, що діти різного віку мають різні уподобання, абонемент розмежовано на дві вікові групи.



Переглядів: 3726
Поширень: 0