В с.Соболівка Теплицького району відбулося виїзне засідання організаційного комітету з увіковічення пам’яті видатної української письменниці Галини Журби-Домбровської /1888-1979 рр./. Засідання проходило під керівництвом голови постійної комісії обласної Ради з питань культури духовності та історичної спадщини М.Л.Вдовцова, який став ініціатором створення «Хутора Галини Журби».

Визначене місце, за словами М.Л.Вдовцова та голови спілки письменників України у Вінницькій області М.Ф.Каменюка, є найкращим пам’ятником для мистецько-літературної еліти України. Вынничани віддають шану письменниці, яка перебуваючи в діаспорі була прикладом патріотизму української нації.

Члени оргкомітету отримали відповідні доручення. Так начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації В.В.Прокопенко отримав завдання: підготувати матеріали урочистого відкриття пам’ятного знаку і вийти з пропозицією про встановлення літературної премії та підготовку науково-практичної конференції з нагоди 125-річчя від дня народження Галини Журби, яке відзначатиметься в 2013 році.

Директору районної центральної бібліотеки П.Ю. Рибак та голові районного об’єднання «Дивослово» О.В. Герасименко доручено підготувати до перевидання мемуарну повість «Далекий світ», що вийшла в Філадельфії в 1947 р. На голову села М.О.Бичка лягли обов’язки по здійсненню заходів з благоустрою польових доріг, що ведуть до пам’ятного місця.

Голова спілки письменників Вінниччини М.Ф.Каменюк звернувся з проханням до Теплицьких митців розробити і видати «Культурно-мистецький альманах Тепличчини».
Також оргкомітет намітив терміни виконання і заходи урочистостей.


Переглядів: 3458
Поширень: 0