Суворий диригент, годинне розспівування і щотижневі репетиції. Хоча більшості виконавців давно за 70, вимоги у цьому народному хорі такі ж, як і у професійних колективах.

Цей вінницький хор створили ще 25 років тому. Зараз аматорський колектив налічує понад 40 учасників.

У кожного своя життєва історія та характер, але об’єднує всіх пісня. Силі та красі їхніх голосів можуть позаздрити навіть імениті співаки.

Репертуар різноманітний, але народні та воєнні пісні найближчі до душі цих поважних пані. Жінки люблять мелодії своєї молодості.

Найстаршій учасниці незвичного хору – 91 рік. Таїсія Коновалова, незважаючи на солідний вік, має гарний голос і не уявляє життя без пісні.

«Я люблю співати і роблю це до сих пір. Якщо мені якось важко на душі, я беру пісенник і співаю будь-які пісні», - каже пані Таїсія.

Вінницький хор називають найстаршим в Україні. Не за часом створення, а за віком його учасників. Однак, як переконує художній керівник колективу, коли співачки виходять на сцену в костюмах та макіяжі – одразу молодіють. А слухачі дивуються чистоті та звучності голосів.

«Ви послухайте, як вони співають! Коли я вперше прийшов у цей колектив і почув, я подумав що вже голосові зв’язки не ті, вже вік, і не так легко співати, але звук молодіжний», - хвалить підопічних художній керівник хору, Юрій Синюк.

Більшість учасників хору разом уже 25 років. У них непросте життя та характери, але пісня примирює і долає всі суперечки.

«Люди люблять пісню. Ходять ті, хто любить пісню, щиро любить серцем і душею», - каже староста народного хору, Людмила Бойченко.

Між собою учасники називають колектив «Відродження» - доводячи власним прикладом, що в житті немає неможливого. Якщо жити, співаючи.



Переглядів: 3856
Поширень: 0