Нещодавно у театрі ім. Садовського відбулася урочиста церемонія закриття 7-го Міжнародного дитячого фестивалю народної хореографії "Барвінкове кружало", який об\'єднав тисячі маленьких танцюристів з 7 країн світу.

Народні пісня, музика, танець – то життєдайні джерела кожного народу. Українцям є чим пишатися у цій царині, а вінничанам і поготів. Адже вже всьоме на початку травня у нашому місті традиційно проходив Міжнародний дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало». Цьогоріч на одній сцені зустрілися хореографічні ансамблі з Грузії, Ізраїлю, Китаю, Польщі, Росії, Словаччини та звісно ж з України.

Загалом 18 творчих колективів, які на час проведення фесту стали єдиним цілим у колі дружньої “ барвінкової” родини. Це справжня культурно-мистецька акція, яка веде у чарівний світ танцю та примножує славу хореографічних традицій Поділля і світу.

Фестиваль є одним з найяскравіших прикладів євроінтеграції та міжнародного співробітництва Вінниччини.

Відвідав фантастичнее дійство і Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.
Висловиити своє захоплення від побаченого, привітати і нагородити майже 1000 учасників дійства прийшли і керівники обласної та міської влади – голова обласної державноїадміністрації Микола Джига та вінницький міський голова Володимир Гройсман.

Теплі слова на адресу учасників фестивалю висловив і народний депутат Григорій Калетник та Генеральний консул республіки Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек.

Усі учасники встигли не лише обмінятися досвідом, а й подружитися. Тож свого головного завдання,а саме – укріплення миру та злагоди фестиваль, як завжди, досяг.

Фестиваль "Барвінкове кружало" об\'єднав та подружив дітей та юнацтво з різних країн світу, які говорили однією зрозумілою усім мовою танцю. А присутні в залі глядачі однаково тепло підтримували і запальні грузинські танці і більш стримані па наших ізраїльських друзів.Співали разом зі словаками та палко аплодували полякам.



Переглядів: 3517
Поширень: 0