У зв\'язку зі святкуванням Року Корчака в Польщі Генеральне Консульство Республіки Польща у Вінниці, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К.А. Тімірязєва та Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» запрошують вінничан та гостей міста на фотовиставку «Януш Корчак – Король дітей», відкриття якої відбудеться 16 травня 2012 о 16:00 в читальному залі ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 73).

У 2012 році минає 70 років з часу трагічної смерті видатного польського письменника та педагога Януша Корчака від рук нацистів у концтаборі «Треблінка». З нагоди вшанування його пам’яті та творчої спадщини цей рік у Польщі оголошений Роком Корчака – людини, яка є одним із найбільших інтелектуальних та моральних авторитетів ХХ століття. Корчак став відомий як суспільний і культурний діяч, лікар, письменник, педагог, був зачинателем руху із захисту прав дитини. Також він прагнув подолати бар’єри між людьми різних народів, релігій, політичних поглядів і соціального статусу

На виставці будуть представлені світлини, присвячені життєвим віхам Януша Корчака, а також історичному контексту Польщі кінця ХІХ – першої половини ХХ ст. На заході також відбудуться виступи дитячого театру «Діалог» Культурно-просвітнього товариства поляків у Вінниці з фрагментом вистави «Корчак та його діти» та Народного студійного театру «Сьоме небо», що діє при Вінницькому національному медичному університеті ім. М. Пирогова, зі спектаклем «Варшавський набат».

Фотовиставка триватиме до 1 червня 2012 року; у цей же день о 14:00 відбудеться літературне дійство у Книгарні «Є» (вул. Соборна, 89).


Переглядів: 3327
Поширень: 0