19 травня у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкривається ІV Вінницьке бієнале художнього текстилю «Світ у клаптику».

Експозиція робіт розміститься у великій виставковій залі, а перед музеєм на площі о 12 годині розпочнеться театралізоване дійство «Земля майстрів: народження полотна».
 

- Майстри продемонструють сучасні текстильні техніки, такі як валяння, гобелен, батик, виготовлення ляльки, - розповідає мистецтвознавець Вінницького обласного краєзнавчого музею Тетяна Журунова, – і проведуть різноманітні майстер-класи. Будь-хто зможе і подивитись, і спробувати самостійно виготовити полотно: починаючи від обробки рослини (майстер-клас проводить викладач ВДПУ ім. М. Коцюбинського Віктор Косаківський), прядіння та шиття (майстер-клас від реконструктора одягу з Гнівані Лариси Поворознюк) і завершуючи ткацтвом на старовинному станку (Подільський народний університет культури з Літина).

Бієнале проходить у рамках святкування Міжнародного дня музеїв (Відзначається 18 травня. – Авт.) і Дня Європи. Цього року окрім вінничан участь у бієнале беруть майстри зі Львова, Тернополя, Херсону, Сум. З-поміж технік художнього текстилю – гарячий та холодний батик, розпис полотна, аплікація, гобелен, гаптування, макраме, печворк, моделювання одягу, лялька з тканини.

Учасниками текстильного бієнале є учні Центру “Барви України”, де викладають Олена Кізімова та Світлана Телець, учні АРТ-майстерні “Скриня” на чолі з Іриною Шостак-Орловою, учнів художнього відділення дитячої музичної школи № 2 у педагогів Олени Кульчицької та Оксани Верхової-Єднак, учні Ситковецької спеціальної школи-інтернату Немирівського району.

Найкращі роботи у 25-ти номінаціях будуть відзначені подарунками від одного з фондів.



Переглядів: 3634
Поширень: 0