Департамент культури Вінницької міської ради, Центр концертних та фестивальних програм, Інститут розвитку міста та БФ «Подільська громада» запрошують на відкриття проекту «Мистецькі вихідні», яке відбудеться 26 травня 18 годині на Майдані Незалежності.

Цього року організатори проекту та їх партнери компанія «МТС» та ТРЦ «Мегамолл» підготували справжні сюрпризи та подарунки найактивнішим учасникам майстер класів, інтерактивних ігор та сімейних вікторин. Вони пропонують стати активним учасником «Мистецьких вихідних», зібрати «Мега-фішки» та «МТС»-смайлики, отримати подарунки та позмагатися за головні призи проекту Netbook та велосипед від ТРЦ «Мегамолл» та мобільний телефон від оператора мобільного зв’язку «МТС». Розіграш головних призів відбудеться 23 вересня на Майдані Незалежності під час закриття проекту.

Кожної суботи починаючи з 26 травня на різних майданчиках нашого міста (площа Грушевського, площа Театральна, майдан Незалежності, мікрорайон Сабарів, мікрорайон Тяжилів, МПКіВ «Дружба народів», мікрорайон Пирогово та на майданчиках біля бібліотек-філій) відбудуться яскраві та незабутні дійства, починаючи з хореографічних та вокальних майстер-класів та закінчуючи майстер-класами боді-арту та орігамі. Кожен бажаючий може не тільки стати активним учасником, а й отримати так звані миттєві призи (запрошення на дитячі вистави, сувенірну продукцію від партнерів, стартові пакети «МТС» та сертифікати на безкоштовне відвідування боулінгу та ковзанки в ТРЦ Мегамолл), водночас збираючи «Мега-фішки» та «МТС»-смайлики, щоб на закритті проекту, яке відбудеться на при кінці вересня, стати щасливим володарем Netbook або велосипеду від ТРЦ «Мегамолл» та мобільного телефону від компанії «МТС», взявши участь в розіграші призів.

26 травня о 18-ій години на Майдані Незалежності стартує проект «Мистецькі вихідні-2012». В рамках відкриття сезону відбудеться презентація проектів та розіграш цікавих призів. Вже 2 червня на різних майданчиках міста вінничан та гостей міста будуть дивувати мистецькі проекти найрізноманітнішого спрямування.

Проект «Мистецькі вихідні» несе творчу інтерактивну ідею, яка спрямована на залучення мешканців міста різних вікових категорій до творчості та ознайомлюватиме вінничан з сучасними напрямами мистецтва. Проводиться з метою формування культурної та духовної свідомості місцевої громади, створення сприятливих умов для відпочинку та творчої самореалізації, виховання патріотизму та почуття гордості за місто у якому проживаєш. Кожен бажаючий матиме можливість взяти участь в інтерактивних конкурсах або майстер-класах.

Сцени, на яких бажаючі зможуть споглядати мистецькі проекти, будуть розташовані в найрізноманітніших куточках Вінниці. Члени журі вже визначили 13 найкращих проектів.

Проекти – переможці 2012 року:

Мистецький проект «Інтелектуальний Євро плюс»

Проект в якому поєднані змагально-спортивна діяльність (конкурси на силу, швидкість, витривалість); інтелектуальні вікторини (на знання історії про змагання «Євро»); гумористичні та творчі конкурси (боді-арт та орігамі); танцювальні конкурси та майстер-класи.

Метою проекту є висвітлення проблеми дозвілля серед підлітків, студентів та дітей шкільного віку, а також популяризації футболу як сучасного виду спорту. Для виконання цього проекту планується залучити до співпраці організації, що надають послуги по проведенню дозвілля у м. Вінниці.

Проект «Відпочиваємо дружно»

Проект пропагує активний відпочинок, що поєднується з навчанням. На майданчиках більшості бібліотек-філій м. Вінниці кожної суботи розгорнеться ціла низка цікавих заходів, що зацікавить як наймолодших глядачів, так і людей пенсійного віку. Проект включатиме в себе: виставки, цікаві інтелектуальні конкурси, казкові вистави та калейдоскопи, різноманітні майстер-класи, літературно-художні вернісажі. Кожний бажаючий, під час проекту, зможе безкоштовно записатись в бібліотеку.

Проект «Лялькова феєрія»

Творчий проект, що має на меті створення гарного настрою, втілення ідеї творчого підходу до будь-якої справи, досягнення розкриття творчої особистості в кожній людині, ознайомлення з новим видом творчості і створення авторської ляльки. Проект включатиме: міні вистави, пісенно-танцювальні програми, ряд цікавих ігор для дітей, виставку авторської ляльки, та майстер-класи.

Проект «Пісня – душа народу»

Якщо ви бажаєте поринути у світ української пісні, навчитись співати, отримати майстер-клас сценічної поведінки та відчути себе справжнім артистом, тоді цей проект саме для вас. Разом з українською піснею ми побачимо, як глибоко народ відчуває красу життя, яку силу уяви та багатства щирих почуттів вона несе, зрозуміємо що українська пісня – це частина духовного життя народу і вона не залишає його ні в радості, ні в смутку, крок у крок слідкує за ним від дитинства до старості.

Проект «Арт Шабаш»

Прихильникам «Hand made» буде до вподоби споглядати на те, як майстри технік декорування, мокрого валяння створюватимуть неповторні картини, панно, листівки. Також кожен матиме змогу власноруч долучитись до прекрасного і власноруч створити свій шедевр.

Проект «Твій час»

Це інтерактивна тематична музично-танцювальна програма за участю музичних, танцювальних, спортивних гуртів різних стилів та напрямів. Основна ідея – активне спілкування з глядачами, обговорення різноманітних молодіжних, соціальних, громадських та культурних питань, в вільному невимушеному форматі.

Проект «Карнавал у дворі»

На великих майданчиках міста відбуватиметься карнавал, де кожен зможе вивчити танець 15-19 століття. Змайструвати собі карнавальну маску, чи будь-яку іншу прикрасу, навчитись дворянським манерам, та опанувати лицарське фехтування. Також будуть проведені майстер-класи з виготовлення виробів з полімерної глини, боді-арту та виготовлення карнавальних масок.

Проект «Розважальні шоу театру «Арлекін»

Проект пропагує здоровий спосіб відпочинку та дозвілля для молоді. Для виконання цього проекту планується залучити театр «Арлекін» та аматорські циркові колективи (з клоунами, жонглерами, факірами, фокусниками та ін.). В рамках проекту демонструються видовищні циркові номери, а також конкурсна програма від клоунів. Проект пропонує зануритись з головою в атмосферу «Бродячого цирку» і безпосередньо взяти в ньому участь.

Проект «Гадаєш ти вмієш танцювати?»

У формуванні естетичної і художньої культури особистості хореографічне мистецтво є найважливішим аспектом естетичного виховання. Хореографія – це світ краси руху, звуків, світлових фарб, костюмів, тобто чарівного мистецтва.

Радимо Вам відвідати даний проект, так як крім майстер-класів танцю, Ви побачите виступи хореографічних колективів та сольних номерів, та зможете прийняти участь у інтерактивно-розважальній програмі.

Проект «Живи мистецтво у руках майстрів!»

Здавна відомо, все що зроблено своїми руками, має більшу цінність. Це проект в якому цілий ряд майстрів з бісероплетіння, виготовлення ляльки-мотанки, сувенірної ляльки з різних матеріалів, виготовлення букетів з цукерків, допоможуть Вам знайти в собі справжню творчу особистість.

Проект «Поетичний ринг і класика та сучасність»

Кожне століття, кожний час народжуються тільки їм притаманні ритми, та мелодійні шаблони, гармонічні забарвлення, інструментальні форми. Проект в якому учасники можуть здійснити подорож в часі та жанрах: від XVII до XXI століть, Й.С.Баха та В.А. Моцарта до Г.Мура та Арміка. Слухачі зможуть відчути, безпосередньо поспілкуватись з музикантами та отримати майстер-клас.

Поетичний ринг – змагання молодих поетів у вмінні читання віршів. Загадковість слова відомих поетів минулого та сучасності відкриється для кожного учасника проекту.

Проект «З любов’ю - дітям»

Концертно-конкурсна програма, яка спрямована на організацію культурно-дозвіллєвої діяльності та популяризації сучасного мистецтва серед дітей та молоді нашого міста. Діти матимуть змогу стати активними співучасниками творчого процесу, набути необхідних знань та навичок, які сприятимуть їх творчих здібностей. У рамках проекту буде проведено святковий концерт, за участю вихованців Центру розвитку дітей та юнацтва «ДивоСвіт». До репертуару концерту входять вокальні твори естрадного напрямку та хореографічні номери у стилі: disco, нip-hop, contemporary bellydance. Учасниками заходу є діти віком від 6 до 14 років. Під час проекту працюватиме творча майстерня з декоративно-прикладного мистецтва.

Проект «Вінниця - люблю»

В рамках проекту відбудуться ряд заходів, які спрямовані на те, щоб продемонструвати таланти та уміння вінничан, різноманітні навчальні та патріотичні ігри. Майстер-класи спортивного, музичного та театрального направлення, декупажу, квілінгу, мандали та листівки, розважальні та навчальні ігри, конкурси, фото сесії та різні цікавинки – все це ви можете побачити на проекті «Вінниця - люблю».

Проект «Арт-інтервенція»

В проекті «Арт-інтервенція» задіяна група художників з різних міст України, які досліджують місто засобом творчого втручання в його середовище (інсталяція, живопис, малюнок, тощо). Об’єктом мистецтва тут стають урбаністичні продукти діяльності людини, що після контакту з митцем змінюють контекст свого існування і трансформуються в продукт мистецький.


Переглядів: 4959
Поширень: 0