Три вінницькі танцівниці взяли участь у 10-му міжнародному чемпіонаті світу із сучасних танців, який нещодавно пройшов у Істборні, і здобули на ньому кращі місця.

Як ми повідомляли раніше, Вінничанка Ірина Борзова перемогла на Чемпіонаті світу з Bally Dance.

Керівник школи танців “Болеро” Тетяна Чистякова і її учениці Ірина Борзова й Іванна Шляхова привезли з Англії шість кубків за зайняті перші місця у різних номінаціях, дипломи і призи. Утім, зізнаються, що на такий результат особливо не розраховували, адже танцювали у першу чергу для себе й підтвердження власної майстерності.

- Особисто я не ставила мети зайняти перше місце. Ця поїздка була більше якоюсь дитячою мрією. Мабуть тому все так добре вийшло, що ми почували себе спокійно, - згадує Тетяна Чистякова.
Загалом у чемпіонаті взяли участь 19 країн. Серед них — Росія, Білорусь, Молдова, Литва, Хорватія, Польща та ін. Україну, окрім Вінниці, представляли танцюристи з Києва, Кіровограду, Харкова, Сум, Сімферополя. Але навіть така значна кількість земляків не стала для вінничан очікуваною підтримкою.

- На жаль, тільки одна людина серед українських команд підійшла нас привітати з перемогою. Натомість від усієї душі поздоровляли іспанці, співали пісню “We are the champions!” - було дуже приємно. Нашою командою підтримки також стали поляки, - говорить Тетяна Чистякова.

На чемпіонаті вінничан приємно вразило місце проведення заходу - The Devonshire Park Centre. Сцена для виступів, за їх словами, була ідеальною, що додало більшої впевненості. А ще здивував англійський педантизм, навіть у тому, як були побудовані виходи учасників. Так, вінничанки мали за графіком танцювати о 9.42. Так і було — жодної секунди затримки.

В останній момент перед чемпіонатом судді від України не відкрили візу, а тому оцінювали виступи танцівників виключно експерти-іноземці, відзначивши неймовірно високий рівень підготовки наших танцівниць, їх красу, пластику і артистичність.

Україна, до речі, уже сьомий рік на чемпіонаті здобуває найбільшу кількість призових балів.


Переглядів: 5376
Поширень: 0