А чому б і ні? – запитали самі у себе організатори та пояснили, що кожного року у всьому світі в травні ми святкуємо День матусі та День батька. А чим наші бабусі та дідусі гірші? Вони ж виховали наших з вами матусь та татусів і насамперед самі є матусями та татусями. Отож Вінниця започатковує ці свята та пропонує іншим містам України приєднатися до святкування.

Мистецькі вихідні

Ігри, веселі вікторини, танці, майстер-класи та виставки, одним словом – все, що потрібно для гарного відпочинку та заряду позитиву на увесь тиждень. Все це різноманіття у собі містить проект «Мистецькі вихідні». У суботу, 9 червня, інтерактивні майданчики міста знову зібрали чисельну аудиторію глядачів та учасників фестивалю, при чому, хочеться відмітити, що вікових обмежень не спостерігається, адже розваги тут знайдуться на кожен вік та смак.

На майдані Незалежності зібралась велика кількість дітвори, де з великим успіхом пройшло відкриття «Космічних вечірок». Відомий ведучий Костянтин Станіславський розважав присутніх цікавими конкурсами, за активну участь в яких всіх частували наш мобільний партнер компанія МТС ТРЦ «МегаМол» та солодкі партнери «Житомирські ласощі» та ТМ «Ажур».

Мистецькі вихідні

На площі Театральній відбулась фінальна «Битва районів», але засобами боротьби були таланти учасників, а саме змагання проходило у веселій дружній атмосфері.

В цей же час в інших куточках міста творчі проекти вкотре не тільки довели про цінність витворів мистецтва ручної роботи, над якими натхненно попрацював цілий ряд майстрів з бісероплетіння, виготовлення ляльки-мотанки, та декоративно-прикладного мистецтва, а й запропонували різноманітні можливості цікавого яскравого дозвілля. Результатом кількагодинної праці стала ціла галерея творчих робіт новоспечених майстрів.

Мистецькі вихідні

Театр «Арлекін» пропагуючи здоровий спосіб відпочинку та дозвілля молоді, демонстрував видовищні циркові номери за участі веселих клоунів та жонглерів. Без жартів та гумору тут, безперечно, не обійшлось.

Найцікавішим став спонтанно створений «Вінницький узвіз», де майстри прикладного мистецтва та художники міста презентують свої роботи. «Дуже гарна ідея» - радісно поділилась бабуся Кості Сапуна, відомого молодого вінницького художника. «Після реконструкції майдану Незалежності біля фонтану «Мушля» створено дуже цікавий куточок для митців. Водночас затишно, нікому не заважаємо та знаходимось в центрі. Місце вдало розташовано» - діліться враженнями Заслужений діяч України Федір Панчук. Такщо приєднуйтесь до ініціативи наших майстрів.

А Мега-фішки та МТС-смайлики і надалі продовжують шукати своїх власників. Отож, завітайте на чергові «Мистецькі вихідні», що відбудуться цієї суботи, 16 червня, починаючи з 18:00.

Саме 16 червня у Вінниці святкуватимуть День бабусі. Отож завітайте на мистецькі вихідні, зробить власними руками подарунки для своїх найкращих бабусь. Беріть участь у конкурсах та вигравайте для них призи. Підтримай бабусь в конкурсах за номінаціями «Наймобільніша бабуся міста», «Найкраща Бабуся Вінниці» та інших. Для цього треба або зареєструватися за телефонами 595-053 чи 699-195, або просто прийти на майданчики «Мистецьких вихідних» і стати активним учасником змагань та конкурсів.

Окрім цього на вас чекає насичена розважальна програма:

  • - майдан Незалежності - «Космічні вечірки»
  • - площа Театральна - «З любов’ю дітям»
  • - ККЗ «Райдуга» - «Вінниця – люблю»
  • - вул. Київська, 126 (бібліотека-філія №12) - «Інтелектуальний Євро плюс»+ «Лялькова феєрія»
  • - МПКіВ «Дружби народів» - «Твій час»
  • - мікрорайон Пирогово (міський клуб №1) - День бабусі + Живи мистецтво у руках майстрів»

Бібліотеки-філії вже з 17 години пропонують до вашої уваги:

  • Центральна міська бібліотека ім. І.В.Бевза (вул. Хмельницьке шосе,4) Бібліотека на галявині «Читаємо всім містом»;
  • Бібліотека-філія №1 (проспект Коцюбинського,49) - Розпис стіни будівлі бібліотеки(темпера) «Бібліотечні фантазії» (художня майстерня Юрія Козирацького);
  • Бібліотека-філія №5 (вул. Д.Нечая,59) - «Оригамі»;
  • Бібліотека-філія №6 (проспект К.Маркса,50) - Виставка вишиваних картин «Хрестик за хрестиком»;
  • Бібліотека-філія №7 (вул. Баженова, 32) - Показ мультиплікаційних фільмів фільмів «В країні Мультляндії»;
  • Бібліотека №8 (вул.Червоноармійська, 39) - Бенефіс читача Л. А. Ємельянової;
  • Бібліотека-філія №9 (вул. І.Богуна,184) - Виставка поробок «Наші руки не для скуки»;
  • Біблітека-філія №10 (вул. Станіславського,30) - Виставка поробок «Бабусині руки не для скуки»;
  • Бібліотека-філія №11 (вул. Свердлова,189) - Читання творів в авторському виконанні «Ми - літературне майбутнє»;
  • Бібліотека-філія №13 (пр. Космонавтів,39) - Спортивне дозвілля «Будемо веселі й дужі, та й до спорту не байдужі»;
  • Центральна дитяча бібліотека (проспект Космонавтів, 63) - Виставка-інсталяція «Творять діти свято цвіту веселкових розмаїть»

До зустрічі в «День Бабусі»! Гарний настрій та незабутній відпочинок гарантовані.


Переглядів: 13690
Поширень: 0