Побачити небачене.

Фотовиставка

У музеї М.Коцюбинського 21 червня відкрилась фотовиставка “Два погляди через об’єктив” двох жінок-фотографів: Олени Іванової і Наталі Книжникової.

Об’єднали двох вінничанок (Наталя нині проживає у Брянську Російської Федерації, але народилась у Вінниці — Авт.) світлини. Бо познайомились завдяки фотографіям жінки через Інтернет, два роки тому. Здружились і, вирішили зробити фотовиставку.

У Олени це друга виставка (перша проходила спільно із Андрієм Сопою 2008 року у Вінницькому обласному художньому музеї — Авт.), а у Наталі — перша.

ФотовиставкаПри цьому Олена полюбляє макрозйомку, а Наталя — ще й обробляти фотографії за допомогою програми “Photoshop”. На думку Олени найвдаліші знімки — дітей трьох років. “Бо вони безпосередні. Хоча й тварини, особливо коти, як люди бувають фотогінічні й не зовсім. На одній з фото, музейний кіт Збишок, якого уже немає у живих, прекрасно вийшов. Хоча усього на території музею проживало три коти. І у житті він був найнеприглядніший,” - ділиться Олена.

У Наталі прекрасно виходять натюрморти, особливо квіти. Доказ цьому те, що одна із фотографій увійшла до фіналу за жанром натюрморт конкурсу “Кращий фотограф Росії” 2011 року. І байдуже скільки на це пішло часу. Для прикладу, Наталя Книжникова, якось сиділа три години біля сонтрави, щоб сфотографувати рослину з усіх ракурсів. “Це неймовірне щастя. Фотографія дає можливість надзвичайних відчуттів і вільного польоту, що дають комп’ютерні технології. Але коли природа настільки прекрасна, та  самодостатня, я нічого не додаю, фото залишається таким як є,” - розповідає Наталя.

У чому секрет?

Сучасний попит на фотографії є навіть у художників. Наталя згадує, що заразФотовиставка такий період, що художники починають копіювати фотороботи. І коли вона розповідає, що натюрморт зроблено на звичайному кухонному столі при складному освітленні, то люди дивуються.

Якось робота Наталі “Пікасо” отримала непоганий відгук. Випадково по Інтернету жінка познайомилась із досить незвичною людиною із аватаркою Оноре де Бальзака.

- Звичайно, з ним потоваришувала, оскільки за першою освітою я філолог, - продовжує Наталя. - Згодом виявилось, що це Вадим Самолов із гурту “Агата Крісті”. Тоді я цього не знала. Пізніше з’ясувалось, що він ще й прекрасний фотограф і мені захотілось його порадувати. От і захотіла налити йому випивки. Мудрувала з нею, мудрувала. Поставила якийсь коктейль зі шматочком апельсина, навколо нього - систему дзеркал і залізний відбивач від старого глінцевателя. І у якийсь момент побачила цікаве відображення у системі дзеркал. Це велике щастя, бо таке буває рідко. А вийшло випадково. Тому цю фотографію я ніколи не повторю. Вадим написав, що це йому подобається набагато більше, ніж справжній Пікасо і подарував цікавий малюнок, де я у вигляді янгола на хмарці.

Виставка працюватиме з 21 червня до 1 липня. Вхід вільний.


Переглядів: 9980
Поширень: 0