7 – 8 липня до м. Вінниці завітав ансамбль білоруської пісні «Червенські балагури» та делегація з Мінської області з нагоди святкування Дні культури Білорусії та 130 – річчя з дня народження Янки Купали і Якуба Коласа в м. Вінниця.

Історична заслуга Янки Купали та Якуба Коласа полягає у тому, що вони створили справжні шедеври національного мистецтва і тим самим підняли білоруську літературу до рівня передових літератур світу, зробили її загальнонародним явище, одним із важливіших і дієвих засобів морального і естетичного виховання майбутніх поколінь. Купала і Колас заглянули в душу білорусів, показали їхній характер, висловили сподівання і надії, споконвічну спрагу «людми зватися».

Приємні несподіванки розпочались з першого дня перебування ансамблю у м. Вінниці. Ансамбль «Червенські балагури» та делегацію з Мінської області запросили на свято «На Івана, на Купала» та на нагородження Народного аматорського хору ветеранів війни та праці Ленінської районної організації з нагоди 25-річчя від дня заснування Ленінської районної організації ветеранів, що проходив у «Міському клубі» (Сабарів).

У неділю о 14.00 в концертній залі училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича відбувся святковий концерт. Артисти білоруського ансамблю подарували глядачам фірмові білоруські твори, здивували потужною енергетикою та змусили підспівувати під усі знайомі мелодії.

Щойно завершився концерт, делегація з Білорусії поспішала на майдан Незалежності щоб о 16.00 продемонструвати увесь свій фольклор в рамках проекту «Мистецькі вихідні». Тепер можна вважати, що проект «Мистецькі вихідні» розширив свої межі до ближнього зарубіжжя.

Святкування Дні культури Білорусії та 130 – річчя з дня народження Янки Купали і Якуба Коласа в м. Вінниця відбулось за підтримки виконавчого комітету Вінницької міської ради та Вінницької ОДА.

Як ми повідомляли раніше, на "Мистецькі вихідні" завітали гості із ближнього зарубіжжя. Програма заходів на наступні вихідні



Переглядів: 4830
Поширень: 0