Фестиваль проходить вже вшосте на мальовничому березі в долині річки Південний Буг.

Афіша фестивалю "Млиноманія-2012"

Що очікує на гостей фестивалю?

Програма цьогорічної «Млиноманії» доповнюється та урізноманітнюється в порівнянні з минулими роками. Зокрема, в рамках фестивалю відбудуться змагання з силових видів спорту – Богатирські ігри (арм-ресліг, підйом гирі, «прогулянка фермера», перетягування канату тощо). В неділю млиномани стануть свідками показових виступів майстрів українських бойових мистецтв, а також матимуть нагоду випробувати себе під час майстер-класів з бойового гопаку. На території фестивалю діятиме майданчик зі стрільби з луку. Також на відвідувачів чекатимуть катання на підводах, фестивальні сувеніри, конкурси та ігри. В неділю на честь закриття фестивалю відбудеться захоплююче козацьке фаєр-шоу.

Кожен бажаючий матиме можливість відвідати ярмарок майстрів та прийняти участь в майстер-класах народних ремесел: гончарство, соломоплетіння, виготовлення прикрас, розпис по тканині, лялька-мотанка, вологе та сухе валяння тощо. Всіх охочих розмалюють митці боді-арту та розпису хною.

На території творчого простору «Млин» гості фестивалю побачать, як створюється скульптура з дерева, та зможуть взяти участь в цьому цікавому процесі під керівництвом майстра.

У фестивалі бере участь громадська організація «Твереза Вінничина», яка влаштує перегляд фільмів про переваги здорового способу життя.

Учасники «Млиноманії» матимуть можливість оглянути неперевершені краєвиди та познайомитись з місцевими історичними пам`ятками. Під час екскурсій гості фестивалю побачать пороги Південного Бугу, Печерський Дендропарк, старовинний Костел-усипальницю родини Потоцьких-Свейковських, Краєзнавчий музей с. Печера, дерев`яну церкву Різдва Пресвятої Богородиці, пам`ятку архітектури та містобудування «Сокілецький Млин».

Вперше на фестивалі працюватимуть дві сцени: головна та народна. На народній сцені виступатимуть фольклорні та самодіяльні колективи, акустичні гурти та виконавці. На головній сцені для гостей Млиноманії заграють та заспівають 16 музичних гуртів, серед яких Сонця Коло, Кука та Банда, Шум, Washing Tones, ЯроДан, The Velvet Sun (Київ), КоОперація, Larus, Busking NATION, Ясон (Вінниця), Boome Rang (Кишинів, Молдова) та інші. Спеціальні гості «Млиноманії-2012» - відомий в Європі та світі український гурт Panke Shava. Ведучий фестивалю – Андрій Чуковський.

Приємна несподіванка для музичних гуртів

Учасниками цьогорічної програми «Млиноманії» зацікавилась київська школа розвитку естрадного виконавства «Dream School». В 2012 році «Dream School» спільно зі студією AM Production та режисером Андрієм Марусичем підготували подарунок для учасників фестивалю – зйомка та виготовлення відео кліпу для одного з гуртів, який найбільше сподобається. Критерії відбору – «хітовість», оригінальність, органічність. Мета партнерства «Dream School» та фестивалю «Млиноманія» – спільними зусиллями допомогти яскравим та неординарним молодим колективам отримати широке визнання.

Умови перебування

Організатори пропонують кілька варіантів проживання під час фестивалю: наметове містечко, турбаза «Печера» (безпосередньо поруч з фестивалем), санаторій «Сокілець» (700 м від фестивалю). Також можна оселитись у місцевих мешканців, перелік контактів деяких з них викладений на офіційному сайті «Млиноманії».

На фестивалі заборонено розпивати алкоголь, вживати наркотичні засоби, палити в людних місцях. Також забороняється пиляти та рубати дерева, купатись в межах території фестивалю, заходити на край скелі, розпалювати багаття на береговій лінії, заїжджати автотранспортом на територію. Організатори обіцяють встановити контейнери та мішки для сміття на фестивальній галявині, тому викидати сміття будь-де, окрім спеціальних місць, заборонено.

4 та 5 серпня, окрім звичного рейсового транспорту, з Вінниці до Печери можна буде дістатись фестивальними маршрутками, які відправлятимуться від автостанції навпроти супермаркету «Грош» (виїзд з Вінниці в бік Немирова, Умані). В сторону Печери маршрутки почнуть ходити в суботу та неділю з 8-ї ранку, з Печери до Вінниці можна буде виїхати з 20:00 до 24:00.

Екологія

Протягом квітня, травня та червня організатори фестивалю «Млиноманія» ініціювали та провели спільно з Печерською сільрадою три екологічні акції. Була очищена від сміття берегова лінія, ліквідовані та вивезені на централізований смітник кілька стихійних звалищ. В екоакціях взяли участь волонтери – учасники та гості «Млиноманії», митці, музиканти, люди, яким не байдужа Природа. Організатори не планують зупинятись на досягнутому, серед гостей фестивалю та місцевих мешканців вестиметься пропаганда екологічної свідомості. Оргкомітет бере на себе відповідальність за збір та вивезення сміття з території до, під час та після фестивалю. «Млиноманія» чекає на культурних та екологічно свідомих гостей.

Організатори фолк-рок фестивалю «Млиноманія-2012» - Благодійний фонд «Здорова нація» та Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна. Фестиваль проводиться за підтримки Вінницької Обласної Державної Адміністрації, Тульчинської районної ради та РДА,  «Молодь Вінниччини», Вінницької федерації армспорту, Вінницької обласної організації «Спорт для всіх». Екологічний партнер фестивалю – ТОВ «Подільська Січ». Координатор фестивалю президент Благодійного фонду «Здорова нація» Кудіяров Вадим.

Про подробиці можна дізнатись на сайті фестивалю www.mlinomaniya.org.ua

Фестиваль «Млиноманія» чекає на вас 4-5 серпня в селі Печера!

Для того аби переглянути мапу  фестиваль натисніть на картинку нижче.



Переглядів: 9623
Поширень: 0