У малій виставковій залі представлено 26 творів, виконаних у таких техніках, як батик, олійний живопис, текстильне панно. Усі вони з’явились за останні два роки навчання дівчини у дитячому Центрі "Барви України" , а також наполегливій праці дівчини.

Її педагог ї художниця Світлана Телець згадує, що коли дівчина прийшла навчатись до центру, то хотіла довести одноліткам, що одну роботу можна створити за один день. І показала це.

- Настя довела, що можна з 10 до 20 вечора створити картину чи батик, - говорить Світлана Телець. - Вона зажди хоче чогось досягти. Але такому таланту і характеру можна лише позаздрити. До того ж вона не є стандартоною дівчиною і її неможливо запрограмувати.

Завідуюча сектором виставкової роботи Вінницького обласного краєзнавчого музею Тетяна Журунова зазначає, що 10-річна художниця — з надзвичайно тонким мистецьким смаком і має професійний підхід до дитячої творчості.

- Коли на виставку заходили наші дорослі професійні художники, то вони відзначали, що у Насті досить високий професійний рівень, який поєднує дитячу щирість і фантастичність образів, - розповідає мистецтвознавець Тетяна Журунова. - Окрім того, що її роботи яскраві, барвисті, які притаманні дитячій творчості, вони ще й надзвичайно вишукані за колоритом, композиційно грамотно побудовані.

У свою чергу юна художниця, яка лише три роки ходить до вінницького центру "Барви України", ділиться, що найбільше їй подобається малювати тварин та квіти, як фантастичні, так і реальні.

Коли настрій сумний, я малюю коричневими, зеленими, синіми кольорами, - говорить дівчина. - Якщо гарний настрій — використовую яскраві кольори. Натхнення для творчості беру у тих місцях, де відпочиваю: Греції, Туреччині, Єгипті, Франції. Я побувала майже у всіх містах України і майже усі картини я малювала після подорожей.

У майбутньому Анастасія планує стати професійною художницею чи дизайнером ювелірних виробів.

Виставка триватиме до 19 серпня.


Переглядів: 10003
Поширень: 0