На думку організаторів святкових заходів, рішення, прийняте на користь Оленя - має багато аргументів: Святий Миколай, Дід Мороз та Санта Клаус з давніх-давен дістаються до малечі усього світу не інакше аніж на оленячих запрягах, олень та бик належать до парнокопитних, зрештою, до цієї події Вінниця готувалась давно – адже з кожним роком на свята у місті разом із звичайною новорічною атрибутикою більшає оленів у вітринах магазинів, у кафе та ресторанах. І головне – саме у Вінниці мешкають Олені, відомі усій Україні. Це група «ТІК» та її фронт-мен Віктор Бронюк.

Саме тому усі святкування Новорічних та Різдвяних свят у місті пройдуть під зіркою Оленя. Розпочнуться вони недільного вечора 28 грудня, на яке заплановано відкриття головної міської ялинки у Центральному парку культури та відпочинку. Передуватиме відкриттю вже традиційна Посвята в Діди морози – сотня юнаків та дівчат отримають символічні сертифікати про те, що вони мають право виконувати почесну святкову місію: вітати вінничан зі святами. В день відкриття центральної міської ялинки на городян у парку чекатимуть «Олені» у виконанні гурту «ТІК» та Віктора Бронюка. У такий спосіб хлопці нагадають усім про свій знаменитий шлягер, який став візитною карткою і своєрідним талісманом гурту. Причому робитимуть це під «акомпанемент» лазерного-шоу, з якого також «стирчатимуть» олені. А продовжуватиме програму спеціально запрошений гість – DJ Jalsomino (м. Київ), відомий тим, що саме він робить ремікси для гуртів «Мандри», «Тартак», «ТНМК» і багатьох інших. І саме він зробив танцювальний мікс на «Оленів» «ТІКу», який наприкінці 2007 року звучав в ротації популярних радіостанцій країни.

2 грудня, на брифінгу під час презентації святкових заходів міський голова Володимир Гройсман зазначив, що усі вінничани відчують святкову атмосферу. Тому кількість запланованих заходів до Новорічних та Різдвяних свят – не зменшуватиметься. «Звичайно, через фінансову кризу ми не можемо святкувати Новий рік так, як би нам хотілося. Але люди мають отримати певний заряд позитивних емоцій на наступний рік, який, напевно, буде не зовсім роком розвитку. Відкриватиме головну ялинку буде наша зірка - Віктора Бронюк. Ми домовились з групою «ТІК» про те, що вони виступатимуть для вінничан безкоштовно. На разі, ми ведемо перемовини з багатьма структурами, акі б фінансово допомогли провести заплановані нами заходи», - зазначив очільник міста.

У Новий рік – зі світлим настроєм! Цьогоріч у Вінниці пройде другий Фестиваль світла. Як і торік, вулиці міста будуть світитись різнокольоровою ілюмінацією. Але цього року її буде іще більше. Серед інших цікавинок святкувань – дитячо-молодіжна інтерактивна програма 4 січня, яка міститиме театралізовану постановку «Світла казка» (складовою якої стане одна з легенд про Вінницю), участь у якій зможе взяти кожен бажаючий; змагання у вуличних танцях в рамках танцювального марафону, в якому передбачається проведення майстер-класу з танців для усіх охочих; а також вечірнє дійство «Зоряне сяйво» за участю театру-студії бойових мистецтв. Торік у Вінниці вперше було проведено Парад світлих сніговиків, коли дорослі та діти на Фонтанній площі у парку за декілька годин виліпили більше сотні сніговиків. Оскільки ідея вінничанам прийшлася до смаку – в рамках проведення «Снігових забав» на 11 січня планується цю акцію повторити.

Напередодні Святого вечора, 5 січня, у Вінниці буде проведено День світлих вчинків: благодійні вистави для малечі, благодійна концертна програма у парку (де біля головної ялинки протягом дня працюватиме польова кухня із гарячими стравами для найнужденніших верств населення). З обіду в одному з закладів громадського харчування міста молодь розпочне готувати страви, які ввечері вінницькі «тимурівці» розвозитимуть по домівках самотніх городян.
Також в рамках Фестивалю світла організатори планують провести у місті парад ліхтариків, шоу бенгальських вогнів, конкурс свічкових малюнків і вже традиційний конкурс на краще оформлення вітрини.

На усіх вінничан в рамках проведення 2-го Різдвяного ярмарку 7, 10 та 11 січня чекатимуть сюрпризи для любителів смачно поїсти: Фестивалі смаженого м’яса, борщу і сала, вареників тощо. Дрес-код для гурманів – елементи новорічної атрибутики в одязі. Тим, хто дотримуватиметься цього правила, організатори гарантують, що скуштувати фестивальні страви вони зможуть безкоштовно.

Світлих та веселих свят!


Переглядів: 4508
Поширень: 0