Співзасновниками  фестивалю "Кришталеві джерела" є Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерство культури України, Національна спілка кінематографістів України, Асоціація діячів кіноосвіти і медіапедагогіки України, Національна спілка фотохудожників України.

Оксана Калетник

Два роки поспіль Оргкомітет фестивалю «Кришталеві джерела» очолює член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Оксана Калетник.

Унікальність «Кришталевих джерел» у тому, що діти, які є основними його учасниками, не лише знайомляться з досягненнями вітчизняного і світового кінематографу, теле-, радіо- і фотомистецтва, а й самі виступають у ролі кінематографістів, телевізійників, радіорепортерів і фотохудожників. Це найбільший український фестиваль відповідного профілю.

«Переконана, чим більше емоційної пам’яті залишиться з дитинства, тим більше зможемо і передати нащадкам. Адже дитинство залишає в нашій пам’яті відчуття щастя, світлих спогадів. Тому є природним бажання підтримати дітей у їхніх мистецьких прагненнях, допомогти їм опанувати перші ази творчої професії, навчити з буденного життя вирізняти щось особливе, ті миттєвості, які збагачують наш світогляд, наші традиційні цінності. Саме таким є завдання нашого фестивалю, - розповідає член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, голова організаційного комітету фестивалю «Кришталеві джерела» Оксана Калетник. - Досі з великим захопленням повертаюся до фільмів мого дитинства. Навіть зараз, у своєму дорослому житті, обираючи щось для перегляду, я з більшим задоволенням купую, приміром, пісні з кращих фільмів тих часів. Бо саме в дитинстві наша душа спроможна сприймати і розуміти прості і споконвічні людські цінності».

Цього року на участь у фестивалі «Кришталеві джерела» надійшло понад 800 робіт із всіх куточків України.

Найбільше – 556 робіт – надійшло на фотоконкурс, на телеконкурс було подано 105 робіт, на кіноконкурс – 104 роботи і радіоконкурс – 47 робіт. Після розгляду поданихдоробків членами журі будуть визначені кращі, автори яких візьмуть участь у фінальній частині фестивалю. Участь у конкурсах беруть дитячі, молодіжні кіно-, теле-, радіо-, фото-, медіагурткита студії при освітніх закладах і професійних кіно-, телекомпаніях або студіях-виробниках, учні, студенти, фотомитці, професійні творчі об’єднання для дітей та молоді.

Роботи, подані на конкурс, розглядаються у таких категоріях учасників:

  • молодша та середня вікові групи (до 14 років),
  • старша вікова група (від 14 до 17 років),
  • студенти, професійні митці (твори для дітей і про дітей).

Фестиваль "Кришталеві джерела"

Довідка:

Фестиваль «Кришталеві джерела» був заснований на Сумщині у тепер уже далеких 90-х роках минулого століття. У різні роки в його роботі брали участь такі відомі кіномитці, як Євген Шерстобітов, Віктор Гресь, Григорій Кохан, Олексій Колесник, Раїса Недашківська, Володимир Талашко та багато інших талановитих людей.

Метою фестивалю є стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку та задоволення потреб дітей і молоді в творчості та самореалізації, розвиток і популяризація дитячої, молодіжної кіно,- теле,- радіо,- фото,- медіатворчості, створення сприятливих умов для розвитку діяльності дітей і молоді в галузі аудіовізуальних мистецтв, обмін практичним досвідом організації та роботи дитячих, молодіжних кіно,- теле,- радіо,- фото,- медіагуртків та студій, сприяння розвитку мережі творчих об’єднань, дитячих і молодіжних теле- та радіостудій при професійних теле,- радіокомпаніях та зростанню майстерності вихованців.

Президентом фестивалю упродовж усіх цих років є член-кореспондент Академії мистецтв України, завідувач кафедри кінознавства Інституту екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, президент Асоціації діячів кіноосвіти і медіапедагогіки України Оксана Мусієнко.

Благодійний фонд «Батьківська земля» - громадська ініціатива людей, для яких Вінниччина є Батьківщиною. Нашою метою стало бажання об’єднати спільні зусилля задля реалізації прагнення – бути корисним суспільству, в якому живемо. Місія фонду - сприяння реалізації та економічних програм розвитку Поділля, підтримка громадських ініціатив з метою покращення життя людей в регіоні.



Переглядів: 8495
Поширень: 0