Ідея мюзиклу належить керівникові театру 28-річному Ярославу Філіпу.

— Я почув пісню Валерія Леонтьєва ”У ворот Господних”, і з цього все почалося, — каже Філіп. — Почав розвивати сюжет, підбирати пісні.

За сценарієм події відбуваються у французькому Марселі ХІV ст. Багата куртизанка Лола знайомиться з віруючим хлопцем Анрі. З його боку вона бачить до себе інше ставлення, ніж знатних вельмож. Під впливом хлопця Лола хоче кинути промисел. У відповіть отримує помсту від знаті — суд інквізиції за проституцію. Лолу мають катувати та закидати камінням. Ідея мюзиклу в тому, що віра в любов допомагає вкласти в серця людей почуття милосердя. Лолу не вбивають.

Головну роль Анрі виконуватиме Ярослав Філіп. Лолу гратиме студентка технічного університету 22-річна Юлія Ковальчук.

— Ми виконуємо пісні відомих авторів ще з 1986 року, — продовжує Філіп. — Частина їх із мюзиклу ”Джордано Бруно”, який поставили для Валерія Леонтьєва та Лариси Доліної. Це була рок-опера, її показували кілька разів.

У мюзиклі задіяно 18 танцюристів та шість вокалістів. Пісні актори співатимуть без фонограми. Професійної апаратури для озвучування таких виступів у Вінниці немає, тому мікрофони, софіти, набір колонок замовили у Хмельницькому. Бюджет вистави становить 60 тис. грн.

Театр ”НьюАнс” Ярослав Філіп заснував у липні цього року. Раніше колектив працював у Вінницькому технічному університеті, де Філіп був художнім керівником. Переважна більшість учасників трупи — студенти університету. Перший проект — мюзикл ”Ми діти великого міста” актори показували цьогоріч у червні в міському Будинку культури ”Зоря”.

Після вінницької прем’єри ”У ворот Господних” трупа має вирушити з гастролями Україною. Розпочнуть із західних областей.


Початок мюзиклу о 19.00.
Квитки в касі драмтеатру 20–40 грн.
Довідки за тел.: (0432) 56 20 36, 67 09 07.


Переглядів: 3263
Поширень: 0