На День міста Вінниці, 8 вересня, у сквері Козицького відбудеться мистецьке шоу “Експресив”. Художник Федір Панчук разом із п’ятьма помічниками-митцями покаже техніку швидкого малювання картин. Заплановано, що під його керівництвом біля вежі, митці продемонструють, як за допомогою кількох простих прийомів можна написати одну картину витрачаючи лише 16 хвилин.

Я хотів йти на рекорд — 100 картин за день, - говорить автор ідеї проекту директор Вінницького літературно-меморіального музею М.Коцюбинського Федір Панчук. - І це ще не межа, оскільки, можливості і людини, і техніки надто широкі. Поки під відкритим небом на святкуванні Дня міста плануємо намалювати понад 30 полотен.

Федір Панчук

Для шоу “Експресив” залучать помічників — вінницьких художників, які за словами Федора Панчука відчувають ритм, колористику, стиль... написання його полотен. Усіх секретів техніки він не розкриває, але каже, що його методика базується на простих художніх прийомах: розтяжці, розливці... Зараз митець готує ескізи до робіт і кольорову основу полотен.

Початок шоу заплановано на 12 годину.



Переглядів: 5845
Поширень: 0