Виставка "Польський JAZZовий плакат"

У Регіональному центрі сучасного мистецтва "Арт-Шик" 19 вересня відкрилась виставка "Польський JAZZовий плакат". Експозиція складається із плакатів приватної збірки відомого колекціонера з Кракова Кшиштофа Дідо. Виставку організував Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля за підтримки Польського інституту у Києві та Генерального консульства республіки Польща у Вінниці. Проект польських плакатів приурочений XVII Вінницькому джазовому фестивалю "Vinnytsia Jazzfest — 2012". Партнером проекту виступає Регіональний центр сучасного мистецтва "Арт-Шик".

Виставка "Польський JAZZовий плакат"

- Польський джазовий плакат - це окремий вид мистецтва, який найбільше розвинений як вид мистецтва у цій республіці, - розповідає директор департаменту культури Вінницької міської ради Ірина Френкель. - Коли було вирішено репрезентувати його, то ми звернулись до Генерального консульства республіки Польща у Вінниці. І його віце-консул Дам’ян Чарчинського допоміг знайти колекціонера у Польщі, який має тисячі екземплярів плакатів у своїй приватній колекції.

Усього колекція Кшиштофа Дідо нараховує понад дві тисячі плакатів, з яких 300 — джазових.

- Подібна виставка днями відкривається у Дубліні, що у Ірландії, - говорить віце-консул Генерального консульства республіки Польща у Вінниц Дам’ян Чарчинський. - Маю надію, що цей плакат буде цікавий для вінничан. Тому що плакат - це з одного боку мистецтво, а з іншого - це інформаційний буклет. Тут представлені різні музичні ситуації, місця, символіка... майже у кожному плакаті глядач може побачити щось цікаве для себе.

Відвідувачі виставки "Польський JAZZовий плакат"

Триватиме вставка до 30 вересня.

Відвідати її можна у будні з 10 до 20 години, у суботу з 11 до 19 години і у неділю з 11 до 18 години.

Як ми повідомляли раніше, джазовий бум по Вінницьки



Переглядів: 5073
Поширень: 0