З першого по третє жовтня в холі Вінницької міської ради триватиме виставка дитячих робіт “Світ очима дітей” вінницької арт-майстерні “Скриня”.

Свої витвори покажуть юні учасники Міжнародного проекту “Kids. Art. Europe”, який проходив у Німеччині та Голландії з 9 по 21 вересня 2012 року.

Протягом вказаного періоду семеро вінничан арт-майстерні “Скриня” віком 11,12 років показали власне мистецтво і уміння дітям Німеччини і Голландії, провели майстер-класи з живопису, малої пластики, батику.

Європейська сторона, відповідно діти й художні майстри-викладачі голландської дитячої Академії мистецтв показали українцям мацстер-класи з паперу, печворку, різьбі по каменю.

- Нас дуже гарно прийняли, - розповідає керівник арт-майстерні “Скриня” Ірина Шостак-Орлова. - Цікаво те, що не усі німецькі діти знали англійську мову і не кожен вінничанин німецьку, але мова мистецтва об’єднала присутніх. Наші діти ладні були вивчити усі мови, аби спілкуватись з однолітками. Окрім окремих творчих робіт ми виготовили величезний спільний батик і дерево життя з птахами, рибами і дзвіночками.

Проект започатковано з ініціативи громадської організації “Аrt & culture Project e.V” за підтримки Вінницької міської ради.

Наприкінці візиту у Європу творчі роботи українців купували на аукціоні у міжнародному бізнес-центрі “Eurode”. Зібрані кошти підуть для підтримки німецьких дітей, які мають вади розвитку.



Переглядів: 3628
Поширень: 0